Enkelt vid tidbrist

9/07/2011

Jag tror att det många med mig som känner att veckan har alldeles för få dagar och timmar. När skolorna börjar och alla semestrar är slut så börjar också en massa. Hemma hos är vi två vuxna som gärna vill träna ett par gånger i veckan, än så länge som tur är bara ett barn som har en aktivitet. På det får vi räkna bort de kvällar jag jobbar. Dessutom vill jag hinna med en massa roligt socialt, som lite afterwork, trevliga middagar, hade gärna gått en fotokurs om tid funnes. Ja, ni vet, allt det där man önskar kunna klämma in mellan jobbet och de timmar man sover. Utöver arbete och sömn, så behöver vi även äta och ibland tar även jag genvägar. Detta recept är en sådan, en rätt som vi lagar till vardags ibland när det är ont om tid. Lowe tycker den smakar pizza eftersom den innehåller oregano. Grönsakerna kan man variera utifrån vad som finns hemma och vad familjen gillar. Kanske har man en slatt tomatsås över man gjort själv från någon tidigare middag.

Pizzakassler, 4 pers.
600 g kassler, skivad
1 röd paprika, strimlad
1 purjolök, strimlad
1 burk ananas i bitar/ringar
1 burk/pkt tomatsås (jag tog Keldas med crème fraiche)
1 msk torkad oregano
riven ost

Sätt ugnen på 225°. Lägg kasslern i en ugnsform. Fördela paprikabitar, purjolök och ananas över. Ringla över såsen. Strö över oregano och rikligt med riven ost. Tillaga i ugnen ca 15 min. Servera med kokt pasta och sallad.

11 kommentarer:

 1. jag såg en dokumentär på teve om att dygnen blir längre och längre, som om typ tusen år kommer ett dygn vara ungefär 30 timmar, då behöver vi inte känna oss så stressade längre, bra va?! ;)

  nej, men jag håller med. jag förstår inte alls hur man ska hinna med allt man vill göra. speciellt när man som jag har sovmorgon de dagar jag får sova till 7, annars är det 5 eller 4 som gäller så jag måste ju gå och lägga mig väldigt tidigt också. funderar på att ha chips & dip som standardmiddag, varje dag.

 2. Så roligt du skrivit om tomaterna här, nedan. Du fick mig att le. Tack för det!

  http://smaskelismaskens.blogspot.com/

 3. Så gott det ser ut, sparar genast receptet

 4. Nej, det är verkligen inte lätt att hinna med allt man vill och ska. Vi förstår inte alls hur barnfamiljer får ihop allt... för även om vi bara är två så önskar vi också fler timmar ibland:)
  Men en genväg här och där har väl aldrig skadat någon, speciellt inte om den smakar gott:)

 5. Sant, det går snabbt för alla, till och med oss ensamma studenter som inte har ett enda litet skrikigt barn som drar oss i byxbenen! (eller ja, en och annan svansviftande, ögontjänande hund har vi kanske, om det räknas). Då är det smidigt med sådana här recept! Kan tänka mig att det är gott med lite mer grönt i också, för mig som inte äter kassler =D

 6. Det här var som en tanke idag, när tiden är knapp! Älskar din blandning av vardags- och lite festligare recept. Bättre än mat-tidningarna, faktiskt

 7. Känner precis som du när det kommer till tiden!
  Pizzakasslern ser jättemumsig ut.

 8. Ser väldigt gott ut!

 9. Fantastiskt med lite snabba recept i rockärmen i vardagen. Kassler är ju grymt att variera. Åt kassler med ananas i veckan. Såå gott!!

 10. Åh, vad jag känner igen det där. Och då har vi inte ens några barn... Jobba, städa, träna, träffa kompisar, träffa föräldrar, träffa Calles föräldrar, hjälp. De senaste veckorna har det helt klart blivit för mycket för min del, så den här helgen ska det varvas ner!

  Hoppas att ni får en fin helg!

 11. Vissa veckor har jag inga kvällsaktiviteter alls planerade, bara så att jag ska kunna komma i fas med sömn och sånt, och vi har heller inga barn, eller ens ett husdjur och ändå är det svårt att pyssla ihop dygnets timmar.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.