Gnällspik eller inte?

9/06/2011

Idag har jag träffat så otroligt tacksamma människor. Det är så att jag varannan vecka har egen patientmottagning där jag träffar patienter som fått problem med blodkärlen i kroppen. Trots detta så har många av dem kommit lite till åren minst sagt. Idag var ingen av mina patienter född efter 1926. Flera av dem har haft både hjärtinfarkt och stroke. Men de har sådan livsglädje och är tacksamma för att det inte är värre. Det kan inte vara lätt att känna så när man har förlorat många nära och kära för att man blivit äldst. Och på det också vara sjuk. Beundransvärt och tänkvärt när man själv gnäller.

Gnällde gjorde ganska ordentligt när bloggen för ett tag sedan plötsligt åt upp en massa inlägg. Jag fick inte tillbaka alla inlägg heller tyvärr. Detta receptet påminner om ett av dem jag förlorade då. För gott för att glömmas bort helt enkelt.

Japanska fiskspett med nudelsallad
600 g valfri fisk (jag tog lax och torsk), skuren i kuber
2 lime, saften
2 msk riven ingefära
1 dl japansk soya
1 tsk sambal oelek

2-300 g äggnudlar
2-300 g haricots verts
2-3 morötter, i tunna stavar
1 stor paprika, i tunna stavar
2 salladslökar eller en bit purjolök

Sätt ugen på 200°. Trä fiskkuberna på spett och lägg dem i botten på en ugnsform. Blanda limesaft, ingefära, soya samt sambal oelek och slå över. Sätt in i ugnen i 10-15 minuter.
Koka nudlarna och när de nästan är färdigkokta lägger du i haricots verts och morötter. Koka 1 minut. Skölj dem hastigt i kallt vatten. Blanda dem ned paprika och salladslök. Servera tillsammans med fiskspetten och skeda marinaden över.
 

7 kommentarer:

  1. Sån himla gott det ser ut, även om jag inte äter fisk :-), något att göra till de andra i familjen kanske

  2. Just ett sånt recept som vi i alla fall hade gnäll om vi inte fått ta del av. Du vet, vi och thai:)

  3. Det är så fint att träffa tacksamma människor, det gör att man får ett annat perspektiv på vardagens gråa =)

  4. -Ja, tack, jag tar två sånna till middag idag, kan man få nån lätt dessert till det också? Emågatan 27 var adressen!

  5. Sådana underbara människor ska man dra lärdom av!
    Åt din blogg också inlägg? Jag har numera blivit tvungen att flytta bloggen och byta inlogg helt, ingenting verkade fungera. Tråkigt med inläggen... Du har många fina recept!

  6. Storkonsument av fisk som jag är blev jag väääldigt sugen på spetten där. Ibland glömmer man av att man kan göra spett även utan grill...

  7. Det är imponerande när människor är så stoiska trots att de är gamla och lite skuttiga. Min morfar hade det problemet att han överlevde alla sina vänner, förutom mormor, och tyckte det var riktigt jobbigt. Ingen som varit med från början, som visste hur det var när han var liten. För visst har samhället förändras i en rasande takt sen början på förra seklet.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.