Fisk, men på tavlan

9/27/2011

Igår tog Lowe guldfisken och han var så stolt. Jag minns att jag själv var så dålig på att simma som barn. Mest för att jag tyckte det var tråkigt tror jag. Alla hade en fin tavla klädd i sammet där man skulle fästa alla märken man tog i simning. Och alla hade tavlorna upphängda på sin rum oavsett hur många märken man tog. Jag hade tre märken tror jag. Vet i alla fall att jag tyckte det var lite jobbigt att se kompisarnas välfyllda tavlor. Tycker fortfarande simning är är ganska tråkig träningsform, idag kanske mest för att jag hatar att doppa håret, ha ha... Men jag är en mycket stolt mamma till guldfisken-ägaren!

Dagens recept är nästan en repris. Har lagat något liknande som jag då hittade hos Mårtenssons, den gången med kassler. Nu använde jag fläskkött, men blandade en någelunda liknande marinad. Med dessa ingredienser kan det inte bli annat än gott och helt i vår smak. Jag kunde gott haft i lite chili, men då hade kanske inte barnen ätit med samma stora aptit. Så jag hade chilisås till istället. Men gillar ni hetare mat så ta i lite chili också, för ni testar receptet, va?


Honungsglaserad filé, 4 pers.
600 g fläskytterfilé, i 2-3 cm tjocka skivor
3 msk flytande honung
3 msk riven, färsk ingefära
1 msk japansk soya
½ msk kinesisk soya
½ purjolök, tunt skivad
ev. lite sambal oelek eller finhackad färsk chili
250 g haricots verts

Sätt ugnen på 200˚. Halvtina bönorna. Stek köttet snabbbt på båda sidor i en stekpanna. Lägg över dem i en ugnsform. Blanda honung med ingefära och soja. Häll över köttet och strö över strimlad purjolök. Fördela bönorna runt köttet. Sätt in formen mitt i ugnen ca 10 minuter. Servera tillsammans med något matgryn.

8 kommentarer:

 1. Gott!! En en fläskytter i frysen som jag inte vet vad jag ska göra med. Kan ju vara ett alternativ. Goa smaker iallafall.

 2. Så länge det är goda repriser så gör det inte något alls, tycker vi! Eftersom vi vet att den förra var god så litar vi på att även denna smakade bra.

 3. Nej, jag håller med, att simma är inte överdrivet roligt. Jag tog också ett par märken och var väl stolt över dem, men så fort det börjades med sådana där fånerier som att dyka, då sa jag stopp! Jag klarar mig bra ändå ;) Duktigt att ta guldfisken i alla fall, grattis till Lowe =D

 4. Låter gott och den där tavlan man samlade simmärken på minns jag allt :-)

 5. Jag kände exakt som du när jag var liten. Lärde mig simma på djupt vatten ganska sent och avskydde att hoppa från kanten, så något vattendjur har jag aldrig varit. Hade nog också tre märken, men som tur var var de där tavlorna inte poppis längre, så jag slapp känna mig dålig i jämförelse med kompisarna, det räckte att jag gjorde det när vi åkte till badhuset, hihi. ;)

 6. Fin form :)

  /www.matochliteannat.wordpress.com

 7. Som du kanske ha sett så har min matblogg (Tina´s Mat) flyttat till www.tinagustafsson.com och jag har länkat till din blogg på denna sida http://tinagustafsson.com/bloggar-med-matinspiration/

  Känner du för att länka tillbaka så får du gärna göra det :-)

  För att vara säker på att inte missa något smarrigt recept så kan du Gilla denna sida http://www.facebook.com/#!/pages/TinaGustafssoncom/192531110782439?sk=app_206747196050374

  Ha det bra så hörs vi bland alla receptinlägg :-)

 8. Hurra hurra för guldfisktagaren. Simma har alltid känts lite som min grej, och sportmässigt också som den enda... Men alla kan ju inte gilla allt! Men honungsglaserad filé, det måste väl ändå alla gilla?

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.