Ett litet tips

9/25/2011

Hur har ni haft det i helgen? Min har varit bara bra. Avslutande veckan med en god fredagsdrink, trots att det ekade lite tomt i både barskåp och bland juicerna. Men vad det blev för drink återkommer jag till framöver. Likaså fredagens middag, som blev mycket god dock inte så snygg att fota. Vi kommer definitivt laga rätten igen och då får den klä upp sig lite innan den kan visas upp offentligt ;-)
Igår hade vi vänner hemma på middag och vet ni vad? Jag fotade ingenting! Jag var inte sugen på det helt enkelt. Vi åt en enkel och god tre-rätters. Drack lite vin och poff!, så blev jag helt täppt i näsan. Jag blir det av vissa viner. Ja, nu vill man ju inte baktala sina vänner, men så är det med en del röda sorter. Har ingen aning om vad det beror på. Dessvärre insåg jag idag att jag denna gång inte kunde skylla på min röda vän, utan snarare dagisbaciller. Så nu har jag varit och shoppat. Dessa två naturläkemedel är kanon när man känner att en förkylning är på väg. Jag har alltid tidigare proppat i mig vitlök, chili och ingefära, men vid ett tillfälle när jag på inga villkor hade tid att vara sjuk testade jag dessa. Och de funkar!

Echinacea från Friggs går att köpa i vanlig matbutik, men för att inhandla Sinova måste man knata iväg till ett apotek.

Ha en skön söndag så ses vi i veckan!

11 kommentarer:

 1. Krya på dig! Jag testade kusinens tips nu när jag var förkyld. Koka upp vatten med färsk ingefära och citron. Huruvida det hjälper ska jag låta vara osagt, men gott var det!
  :-)

 2. Vilket bra tips, kan behövas nu när vintern börjar nalkas! Har inget sådant hemma nu, så jag vill verkligen inte bli sjuk - då blir det ingefärskur ;)

 3. Krya på dig!

 4. Ajajaj....verkar oundvikligt i dessa tider att klara sig ifrån förkylning. Jag testade Tinas knep med varmt vatten, ingefära, citron och lite honung. Förkylningen blev inte värre iallafall och det var gott och skönt för halsen. Krya på dig!!

 5. Sinova, så fort vi läser det så nynnar vi båda på deras reklamjingel från tv-reklamen... Provat det har vi däremot inte, Anki brukar köra med Echinaforcepiller eller Kan Jang när hon börjar känna förkylningssymtom. Håkan blir ytterst sällan förkyld, sköljer med nässköljaren varje dag och tror benhårt på det.

  Såg att du ligger högst upp i omröstningen, vi fortsätter hålla tummarna:)

  Hoppas du jagat bort bacilluskerna och att du får en frisk vecka.

 6. Jag blir också täppt i näsan av vin!

 7. Oj krya på dig! Det är många som säger Echinacea har hjälpt när de är på väg att bli förkylda. Nästan gång kanske man ska prova då..

 8. Det brukar vara vin med sulfiter och ibland histamin du kan reagera på.
  Ha det bra och krya på dig.
  Malin

 9. Usch, krya på dig! Min förkylning har hållit i sig i 4 veckor, men jag hoppas den är på väg att ge upp nu.

 10. Jag brukar ta esberitox, kan också rekommenderas. Hoppas di snart mår bättre!

 11. Jaha, nu vet både Helena och jag vad det beror på med nästäppan. De gånger man kan skylla på vinet alltså :-) Lite trist dock att skylla på något så gott som vin...
  Esberitox brukar chefen ge oss när vi är sjuka. Det är dyrt vet jag, så hon är mån om att vi kan jobba, ha ha...

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.