Mat på konferens

9/22/2011

Jag har varit på utbildning i förbättringsarbete med ett gäng kollegor på Hotell Strand i Borgholm. Några av er kanske har besökt detta ställe om somrarna. I alla fall i yngre år och då besökt Strand en söndag när det är liten aning billigare i barerna och betydligt mycket fler människor som hänger i dem. Så har även jag, även om det var (hrm) några år sedan. När jag stod där i en av barerna (kan tillägga att jag köpte 1 glas vin till maten) så läste jag på barmenyn på väggen. Det som fångade min uppmärksamhet var listan med champagne som man kunde beställa i baren. Den dyraste kostade nästan 30 000:-, fast då fick man 15 liter. Självklart funderade jag på när man tycker att det är ett bra tillfälle i ens liv att köpa skumpa och fira med för 30 000 - i en bar. Och hur många man då bjuder om man vill ha 15 liter. Eller om man ens tänkt dricka upp allt, eller om några liter ska hällas ut i vasken (om ni är bekanta med ordet vaskning). Så som ni förstår har jag varken druckit eller slagit ut någon champagne. Fast jag har fått en massa annat gott att både äta och dricka. För visst är det väl halva nöjet med att åka på kurser och konferenser, allt som serveras i pauserna. Och jag kan säga att det har långt ifrån gått någon nöd på oss. Det har verkligen funnits något för alla. Vid varje kaffepaus har det funnits, utöver kaffe och te, olika sorters nötter & frön, olika sorters torkade frukter, uppskurna färska frukter, hela frukter, minst tre sorters små kakor, minst en sorts mjukare kaka (bulle, muffins, wienerbröd), grönsaker, dip, juicer, något chokladgodis... Slår alla konferenser jag varit på. Ångrar att jag inte fotade fikabordet. Fast det jag fotade blev å andra sida inte så fint då jag bara hade mobilen med mig.

På kvällen serverades det två-rätters. Till varmrätt bjöds det på lammlägg som kokats i 16 timmar, så ni kan själva räkna ut hur mört det köttet var. Till lammet gick vi en jättegod sky med linser i. Jag brukar inte vara så glad i linser, men dessa var lagom fasta. Och sedan en potatispuré med getost. Det enda jag hade önskat var lite mer grönsaker än de få bitar som låg under köttet.

Till dessert fick vi vaniljpannacotta med hallon-och rabarbercouli och flädergranité. Som var gott, men inte mer tyckte jag, det fina namnet till trots.
Om jag har vägt mig sedan jag kom hem? Som om jag skulle våga...

12 kommentarer:

 1. Hej! Alltid kul med konferenser och vad det bjuds på. var själv på Strand på en fågelstationskonferens för ett antal år sedan, och vad jag minns så var jag nöjd med maten. Om en månad ska jag ner till Falsterbo på en ringmärkarträff, så man får se vad det bjuds på där. Jättekul att du fortfarande är med i toppen på Årets amatörkock, jag håller tummarna. /Urban

 2. 16 timmar??? Herre Gud, det måste ha fallit isär! Mumma!

  http://smaskelismaskens.blogspot.com/

 3. Haha, känner igen det där - så var det sist när vi var på kick off också. Vi åt HELA tiden!

 4. Oj, det där köttstycket lät ju mumsigt! Har förstått att det är ganska vanligt att ha belugalinser till kött. Gott tycker jag!!

 5. Vilken toppenkonferens med så mycket plock att välja mellan, och inte bara sötsaker. Ha en trevlig helg!

 6. Buhuu, jag vill också åka på fortbildningar och konferenser. Jag inser nu (återigen) att jag valt helt fel yrke. Det mest påkostade (förutom vår lön) som vi får är den årliga julklappen i form av en pocketbok. Nej, nu ljög jag, de har just infört gratis kaffe också.

 7. Oj, jäklar vilken köttbit!

 8. Ja inte gör man annat än äter när man är på kickoff. Kanske liiite annat då, men det är ju fika och mat hela tiden! Men det såg gott ut det ni fick tycker jag! :-) Ha en skön helg!

 9. åhåå, älska kickoff och konferens, fikafikafikafika :) och på folkhögskolor är det också likadant. det är fina grejer det!

  hoho, idag på pendeltåget var det två kvinnor som satt med en väska fullproppad med purjolök som stack upp ur locket på den (det var en sån där tantrullväska som står upp). det hade jag gärna fotat och bloggat om faktiskt, men jag vågade inte riktigt dra upp telefonen och börja fota där...

 10. Oj ingen dålig konferens du varit på! Nu har jag röstat på dina goda recept och håller tummarna! Ha en skön helg/Karin

 11. ja du dra mig baklänges 15 liter? springnota blev det nog här då!
  ALltid kul med konferens om inte annat för allt gott man brukar få!

 12. Kikar bara in helt snabbt för att önska en underbar söndag och tipsa om att jag har en ny tävling på bloggen... http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=614

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.