Helt rätt

4/27/2011

Jag tror att jag har kommit in i någon ålderskris. Jag vet inte vad jag ska ha på mig... Tycker butikerna är fulla med fina kläder, men vad jag än testar så känns det fel. Jag har ännu inte fått någon solbränna att tala om, så det är ju extra kul att prova kläder som är tänka till solbränd hud. När kommer Trinny och Susannah till Kalmar för att ragga upp mig?! Här är jag! En grå småbarnsmamma redo får att bli omstylad! Come and get me!

Mat är desto roligare att prata om. Det är dessutom alltid inne. Tja, kanske inte alla rätter. Kolla in denna gamla 3-rätters Mia presenterade. Däremot detta receptet kommer vara helt rätt för en lång tid framöver :-) Hittade receptet hos Håkan och Anki för ett tag sedan. När jag läste receptet föll jag så klart pladask. Helt i vår smak! Valde att servera en rotfruktssallad till med smaker åt samma håll, men man kan så klart även komplettera med ris eller nudlar om man vill. Jag tyckte däremot att kasslern blev aningen torr av att kokas, så jag kommer att bräcka den nästa gång. Gud vad vi åt... Hur gott som helst!


Ingefärsmarinerad kassler, 4 pers.
600 g kassler, i skivor

Marinad:
2 msk risvinäger alt. vitvinsvinäger
2 msk kinesisk soya
1 msk honung
1 msk färsk riven ingefära
1 msk sesamolja
1-2 tsk sambal oelek
färsk koriander

Bräck (stek hastigt) kasslerskivorna. Blanda samman alla ingredienserna, utom koriander, till marinaden. Låt marinaden koka upp under omrörning och sjuda ca 3 minuter. Häll den varma marinaden över kasslerskivorna och strö över koriander.


Asiatisk rotfruktssallad, 4 pers. (om ni enbart servera salladen till)
100 g palsternacka, tunt strimlat (tändsticktjocka bitar)
100 g morot, tunt strimlat (tändsticktjocka bitar)
100 g rotselleri, tunt strimlat (tändsticktjocka bitar)
100 g sockerärtor, tunt strimlat (tändsticktjocka bitar)
1 mango, tunt strimlat (tändsticktjocka bitar)
1 papaya, tunt strimlat (tändsticktjocka bitar)

Dressing:
½ dl rapsolja
1 ½ msk sesamolja
3 msk japansk soya
2 msk riven ingefära
1 msk vitvinsvinäger
1 lime, saften
1 vitlöksklyfta, riven
½ dl sesamfrön

Lättast att få grönsakerna fint strimlade är att hyvla dem tunt med en mandolin eller osthyvel och sedan strimla tycker jag. Blanda grönsakerna med dressingen och låt marinera i 15 minuter. Vänd försiktigt ned frukten.

10 kommentarer:

  1. Gillar-smaker!!

    Håller med! Ingen lätt årstid att klä sig. Man vill vara vår-fin men inte visa för mycket (blek)hud.

  2. Det där ser ju tok-gott ut, inte helt fel att pimpa kasslern med lite kul smaker!

  3. Wow vad gott det ser ut!
    Jag köpte förresten en bikini igår och var på dåligt humör resten av dagen efter den pärsen!

  4. haha, jag känner precis samma sak! kollade igenom sommarkläderna igår och suckade till varenda plagg typ. morr.

  5. Du är inte ensam om att känna så. Nu har jag vant mig vid att gå barbent för i år, men det är så himla svårt i början. Strumpbyxorna känns trygga som liksom håller allt på plats... :)

  6. Så kul att det gick hem. Minsann ska vi ta och följa ditt tips nästa gång och bräcka vår kassler, salladen måste vi också ta och testa!

  7. Emma sa...

    Låter som ett jättegott recept! :) Men jag undrar lite över den här meningen: "Vänd försiktigt ned frukten och örtkryddorna samt chili." Vilka örtkryddor och vilken chili? :)

  8. Ha ha, ja Emma, det satt nog i mitt huvud eftersom jag nästa alltid brukar ha i chili och koriander/mynta. Men som synes inte denna gång, även om det är väldigt gott att ha i.

  9. Anonym sa...

    den bruna maten är typ världens bästa matblogg. :D

  10. Tycker att du har sett ut som en snygg och stilsäker woman i de bilder jag sett på dig ;)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.