Cravings

4/19/2011

Jag gick förbi mogen avokado i affären och blev så sugen. Stod där och klämde på de gröna skönheterna och genast for tankarna iväg på räkor. Plötsligt kände jag att jag bara var tvungen ha avokado och räkor. Nej, jag är inte gravid. Även om jag drömde för någon natt sedan att jag väntade en tredje. Men det var så länge sedan jag åt någon smaskig röra. Det blev dessutom så gott som vi hoppades på, jag och Berra. Vi mumsade i oss två avokadohalvor var utan att blinka. De är nästan mer som en liten aptitretare, men om man kan lägga band på sig och vänta på varmrätten så passar en halva som förrätt. Eller så kan man fördela röran i små salladsblad och servera dem på en buffé.

Räkylld avokado, 4 förrätter eller 4 bufféport.
500 g räkor med skal som skalas
1 citron, skär ut 2-4 skivor i mitten till garnering och pressa saften ur resten
1 dl créme fraiche
½ dl majonäs
½ dl dill
1 msk riven pepparrot
2 mogna avokado
ev. caviar

Blanda räkorna med citronsaft, créme fraiche, majonäs, dill och pepparrot. Dela avokadofrukterna och gröp ur dem med en sked. Tärna köttet och vänd försiktig ned det i röran. Fördela sedan röran i avokadoskalen, garnera med dill och citronskivorna. Vill man lyxa till det så toppa med någon caviar.

13 kommentarer:

  1. Detta är ju bland det godaste som man kan äta till förrätt tycker jag!

  2. Avokado är så gott och jag gillar att ha den i sallader, i toast eller bara äta som sådan :) Ha en bra dag!

  3. Så fint upplagt! Älskar avocado, antingen så som du gjort här eller med en klick creme fraiche och stenbitsrom eller i sallad med feta. Mums!

  4. Avokado och räkor är jag nog alltid sugen på! :)
    Både snyggt och gott!

  5. Räkfylld avokado är ju såå gott!!!

  6. Avokado är så galet gott! Till allt med allt (eller ja nästan i alla fall). Lite kul att du beskriver det som cravings, när jag väntade min andra så var jag helt galen i avokado och jag provade det verkligen tillsammans med det mesta :)

  7. Gud så gott och fint det ser ut, Anki köpte ett när avocadosar så vi kan prova detta i morgon innan grillningen.

  8. Ser gott ut det där :-)

  9. Jag hade inte alls blivit besviken om jag fått det där som förrätt! (eller lunch, eller middag, eller kvällsmat...)

  10. gott!

  11. Ååååå så gott, jag brukar göra en mindre lyxig variant med kräftstjärtar till lunch. :D
    Å det tillfredsställer dessutom min ständiga carving efter dill. :P

  12. Fy dig... cravings smittar faktiskt. Nu blev jag ju också jättesugen på det och några räkor har jag inte ;(

  13. Anonym sa...

    Hej Emy! Testade att bjuda mina Valborgsgäster på detta som förrät. Kan säga att det gick hem! kram Marija

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.