Vänsterprassel i köket

9/14/2011

Mårtenssonarna skrev om äktenskapet mellan lax och spenat, men jag tror banne mig den där spenat har varit ute och vänstrat. För här i vårt kök har han fjäskat in sig hos ett par spättor! Inte så att vi är för vänsterprassel, men vi tyckte det blev ett väldigt trevligt snedsteg. Så utan att verka allt för positivt inför framtida otrohet, så tycker jag ändå att den där spenaten är värd att komma ut och träffa andra ibland. Om han sköter det snyggt kanske jag rent av presenterar honom för någon smalare pasta. Fast då kanske fru lax får följa med. Jag får se. Som sagt, om han sköter det med stil så kanske...


Limespätta med spenat, 4 pers.
600 g rödspätta
½ + ½ tsk salt
½ + ½ krm vitpeppar
200 g fryst spenat
2 dl crème fraiche
1 lime, saft och rivet skal
1 msk honung
200 g körsbärstomater, ev halverade

Sätt ugnen på 200°. Krama vätskan ur spenaten och lägg den i en ugnsform. Krydda fiskfiléerna med halva mängden salt och peppar. Rulla ihop dem och lägg ovan på spenaten. Blanda crème fraiche med limesaft och skal samt honungen. Klicka ut crèmen ovanpå fisken. Lägg körsbärstomater runt fisken. Tillaga i ugnen i ca 20 minuter.
Vi åt fisken tillsammans med kokt brysselkål med smör och barnen fick även potatis.

8 kommentarer:

 1. jag tror att lax och spenat ändå har ett ganska öppet förhållande, jag har sett fru lax hänga med herr citron hur mycket som helst, utan några som helst försök att smyga med det!

 2. En enda orgie alltihopa om man verkligen tänker efter... Men oj, så gott det kan bli!!:O) Mest otippade miss-matchen tycker jag är brysselkålen. Men ibland måste man tänka outside the box!!:)

 3. Låter väldigt gott!!! Var och åt spätta på Gröna Stugan idag, mycket gott det med. Hemlagad mat är sådan som går snabbt nu när man pendlar fram och tillbaka mellan allt. Längtar verkligen efter att laga lite mera mat snart :-)
  Annars kanske du kan komma och "slänga ihop" något gott ;-)
  Ha de gott!
  Kram Anna

 4. Vilken bra kombo! Har frysen full med skrubbor och torsk så jag tackar för all inspiration som jag kan få :)

 5. Oj, så gott! Jag kan faktiskt tröttna lite på lax (även om jag inte äter det så ofta) och tycker att spätta känns lite roligare. :)

 6. vilka romanser.... :)

 7. Underbara kärleksmöten i köket, tänk som det kan ta fart:) Låter som ett spännande "rendezvous" och fru lax gör säkert herr spenat följe hem till pastan om vi känner dom rätt!

 8. Okej... då har jag ett scoop. Lax och spenat har varit på turné med ett helt gäng potatis. Laxpudding med spenat

  Lime, honung och creme fraiche låter som en framgångssaga.

  Trevlig helg!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.