Jippie!

10/31/2011

Jag har vunnit en glassmaskin! Jag brukar aldrig vinna, men denna gången hade jag tur. Så vi får se vad det kan bli för goda smaker på glassen. Vågar knappt berätta för barnen att vi kommer ha en maskin vi kan göra egen glass i, nästan när som helst... Det var hos fina Cupcakesfluffan som jag vann glassmaskinen. Hon är själv en hejare på att göra glass, så jag får nog börja med något av alla hennes recept.
Brukar ni göra egen glass? Är det någon av er som vill dela med sig av glassrecept för glassmaskin så är jag tacksam!

Något annat roligt är att alla mina tomater mognade till slut. När vi hade haft tre frostnätter så flyttade jag först in plantorna i vardagsrummet. Ja, ni kan ju tänka er hur det såg ut (läs som en djungel...) Så tillslut plockade jag av alla de gröna tomaterna som satt kvar på mina plantor. Jag hade tänkt att göra något med dem som tex inlagda gröna tomater. Men nu mognade tomaterna istället medan jag funderade på vad jag skulle göra med dem! Här är en bild när nästan alla bytt färg.

15 kommentarer:

 1. Glass är ju så galet gott :-)
  Grattis till vinsten!

 2. Grattis! Är själv sugen på att skaffa en glassmaskin eftersom vår son inte tycker om godis så mkt men gärna äter glass. Ja resten av familjen också för den delen. Gör en del glass själv med recepten är mer anpassade för om maninte har en glassmaskin...lycka till med den nya maskinen.

 3. Oo, grattis! Gud vad kul! Familjen Blücher är mer än gärna testpiloter för dina framtida glassexperiment! :-)

 4. Grattis, vilken vinst! Det skulle vara gott att ha en glassmaskin, men våra kökssåp är tyvärr fulla redan... ;)

 5. Haha, ja jag läste att du vunnit, vad roligt! Stort grattis till dig =D Hoppas på många goda glassrecept från dig nu då, även fast jag själv inte har någon maskin ;)

 6. Grattis, grattis. Det lär bo en hel drös glada barn hemma hos dej nu:)
  Vi behöver verkligen en spark där bak vad gäller egengjord glass i maskinen, det blir på något konstigt sätt inte av...

 7. Grattis till den fina vinsten! :)
  Har själv ingen maskin men kika du in hos Cupcakesfluffan, hon har ju så smarriga recept! Lycka till och ser fram emot många trevliga glassiga inslag på bloggen! :)

 8. Grattis till den fina vinsten! Och tomaterna ser så goda ut!

 9. Grattis, håller med Helena, du vet var du hittar oss...... Kram Marija

 10. Vad kul, grattis! Jag har en glasstillsats till min Kitchen Aid men använder den väldigt sällan (mycket för att min frys knappt rymmer skålen som måste frysas innan.. ) Jag hamnade i samma läge med tomaterna, bara det att mina vägrar mogna!

 11. Grattis!! Jag önskar så att jag hade en större frys så jag också kunde göra glass, maskin har jag nämligen. Om än en gammal en, men den funkar iaf.

 12. Åh vad kul med en glassmaskin! Grattis! :-D

 13. HURRA för glassmaskinen!!!!! Jag har ett gäng bra recept på bloggen, kika där!

 14. Tjoho! Vad kul!
  Glass i stora lass!

 15. GRATTIS, du har alltså både röda tomater OCH en glassmaskin! Hm, jag får väl trösta mig med mitt glassrecept som inte kräver glassmaskin...
  http://momaskitchen.se/2011/02/18/hemgjord-glass/

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.