Förlåt...

10/27/2011

Jag är sååå ledsen att jag missade de finaste knölarnas dag! Jag hade ingen aning om att det var potatisens dag igår. Och tänk där satt jag och pratade med pappa som hade gjort finfina kroppkakor (nej, jag fick inte smaka så någon kommer få ett paket mindre till jul...). Jag lovar att jag aldrig mer ska glömma bort att fira er. Nästa år får det bli potatisbröd till frukost, plus en skiva till potatissoppan till lunch, rösti eller potatisgratäng till middag och potatischips som kvällssnacks. Hade jag inte haft så hemska minnen av mamma och pappas potatisvin från tonåren (brrr... ryser av bara tanken) så hade jag kanske rent av skålat i potatisvin. Borde göra potatistryck på någon T-shirt. Nej nej... Nu skenade fantasin iväg lite långt.
Något annat som är väldigt synd att glömma bort är en sådan här finfin gryta. Min kollega Camilla hade lagt kåldolmar och jag skäms lite för där är jag för lat. Gillar verkligen kåldolmar, men det blir kålpudding eller denna grytan för min del. Är ni som jag så testa detta receptet. Servera gärna ett par fina kokta potatisar till. Så passa nu på att frossa i kål!

14 kommentarer:

 1. Ha, ha, men nu har du verkligen hyllat knölen i ett helt inlägg! :) Vem vet, nu kasnke du skulle tycka om potatisvin? ;)

 2. Hallå, stop, vänta. POTATISVIN?! Vad i helskotta är det?!

  MVH/ nyfiken-i-en-strut

 3. Hahaha, ja, hua, det där hemska potatisvinet!! Kåldolmar som är så gott, jag försökte laga kålpudding när sonen var liten, den vart inte så bra tydligen, han kräktes nästan, på riktigt, (vilket han kanske gjort 5 ggr på 16 år). Han pratar fortfarande om det, inget vidare bra betyg!

 4. Kållåda är en favorit, men det blir alldeles för sällan som den lagas hemma hos oss. Nu började jag sakna mammas kållåda :)

 5. Potatisvin låter mystiskt... Och du var inte den enda som inte visste att det var potatisens dag...

 6. Har jag också missat. Men det är nog typiskt mig. har knappt koll på när det är jul. Okej jag kanske överdrev lite nu. Men ett himla bra alternativt recept på kåldomar...ska nog föröska hinna prova det..:-)

 7. Vad gott med kål. Tyvärr lagar jag det för sällan.

  Trevlig helg!

 8. Potatisvin kan jag tala om är precis så läskigt som det låter. Man gjorde helt enkelt vin (på det knasiga 80-talet...) på skivad potatis, socker, vatten och jäst. Smakar som jäst potatis... Snacka om att det inte fanns något vinsnobberi på den tiden ha ha...

 9. Vilken fantastiskt vacker gryta, jag är svag för allt som är rött! ;-)

  Kålpudding åt ja förra helgen, håller med om att det är toppengod.

 10. Min moster gör alltid kålpuddingen i en stekgryta på spisen och det blir så bra. Jag gör alltid så stor sats att jag behöver stooora formar:)
  Ha en trevlig helg Emmy!

 11. Du, ingen fara, jag missade det också, tror inte vi var de enda ;) Låter i alla fall som att du kommer få en hejdundrans potatisdag nästa år ;)

 12. Visste inte att knölen hade en egen dag! :)
  Härligt dina tankar skenade iväg ;)

 13. Jag missade också knölens dag! Skämmes på oss. Detta får jag ta igen framöver. Potatisvecka?

  Potatisvin, jag är inte förvånad även om det låter riktigt konstigt. Själv "lånade" jag maskrosvin av ma & pa. Inte heller någon smaksensation vill jag lova...

 14. Potatisvecka låter som en bra idé. Eller så får det bli ett hejdundrandes firande nästa år.
  Maskrosvin "lånade" vi också, dock inte av mina päron. Det hamnar i samma klass som potatisvinet. Och detta är en klass långt under bordsviner.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.