Värmande korvgryta

10/25/2011

Idag hade jag planerat noga att jag skulle vara ledig på förmiddagen eftersom de skulle släppa biljetterna till nästa års Melodifestival idag kl 9:00. För denna gång hade vi tänkt satsa på finalen i Globen och när de senast släppte biljetterna till finalen så gick de på 45 minuter! Som ni förstår är det inte bara vi som är mellotokiga. Kvällen före hade jag kollat lite på Ticnets hemsida för att kika på platser. Såg då att det stod max 15 biljetter person, så det skulle vara lugnt, för jag skulle boka 12 biljetter. Så jag sitter där med mitt kaffe och väntar. Kollade internetbanken så det fanns pengar på kontot. Prick klockan 9:00 är jag inloggad och redo. Väl inne står det att man max får boka 4 biljetter och då tänker jag per gång. Så jag går in 3 gånger och bokar 4 biljetter varje gång. Yes!, Globen here we come! Men så dyker det inte upp någon bokning på min mail och inte heller dras det några pengar. Hm... Då visar det sig efter mer än en timmes telefonkö-väntande att min bokning är raderad eftersom jag försökt boka fler biljetter än tillåtet. Va?! Vilket alltså var 4 biljetter per person, totalt och inte per gång. Och då hade klockan tickat på så vi kunde inte få biljetter till Globen. Då började istället jakten på biljetter till någon av delfinalerna. Valet föll på Malmö där vi hade så trevligt sist (vilket ös det är på Skåningarna!). Men så lätt skulle det inte få gå, där var det en begränsning på 6 biljetter per person. Så efter flera telefonsamtal hit och dit har vi nu biljetter till delfinalen i Malmö. Så nu hoppas vi på ett starkt startfält där. För trevligt det vet vi att v kommer få, för kan det bli annat med ett het gäng glada tjejer på resa?!

Dagens recept är betydligt mindre komplicerat. Jag är lite av en anti-falukorv-person, men ihop med en massa annat gott så slinker det ned med lätthet. Gjorde denna gång en god gryta som värmer gott när det är höstväder ute. För mig är det en allt-i-ett-gryta, men tycker man inte det går det att tillsätta tärnad potatis om man vill ha en matigare gryta. Som ni ser servera jag den tillsammans med ris för barnen vill gärna ha något till.


Värmande falukorvsgryta, 4 pers.
800 g falukorv, i mindre bitar
1 pkt bacon, strimlat
1 rödlök, hackad
2 tsk paprikapulver
3 dl vatten
3 msk chilisås
2 msk kalvfond
2 msk mangochutney
1/4 vitkålshuvud, i mindre bitar
1 burk ananas bitar + spad
1 knippe salladslök, strimlad
1 röd paprika, i mindre bitar
1 pkt blandade bönor

Stek falukorven, bacon och rödlöken i en gryta. Strö över paprikapulver. Tillsätt vatten, chilisås, fond, chutney samt spadet från ananasen. Lägg i vitkålen och låt grytan småkoka en liten stund. Tillsätt sedan ananasbitarna, paprika samt bönor och låt allt bli varmt.
 

10 kommentarer:

 1. Mango chutney och korv är en kombo jag inte provat! Låter spännande med de andra gottigheterna! Gaah! Vet hur det är att jaga Mello-biljetter. Inte enkelt. Nu är vi ganska nöjda med att titta på finalen hemma i soffan! Fast det är härligt ös på plats såklart!

 2. Pjuh....känns lugnast att se spektaklet framför TV:n. Missar inte en delfinal! Alltid lika kul. Har funderat på att gå här i götet några gånger men aldrig blivit av.
  Japp, skåningar är det bra ös i...;)

 3. Även här hemma ska det kikas på mello i soffan. Lugnast så :-) Den där korvgrytan ser god och enkel ut. Bra vardagsmat!

 4. Jag delar inte din entusiasm för Mello, men usch vad segt ändå att ni inte fick biljetter till finalen :( Men jag hoppas ni får kul i Malmö iaf!

  Falukorv kan jag faktiskt sakna här borta, men grytan kan nog funka bra med frankfurters också.

 5. Men vad surt att ha varit inne i tid och allt och sedan inte få några biljetter. :(

  Det är inte en enda deltävling i våran närhet så vi kör melloracet i soffan istället.

 6. Klart ni ska till Skåne, här är det ös:) Men vilket trixande med biljetterna, makalöst hur det kan bli!
  Grytan låter som en riktigt mättande en, många goda saker i!

 7. Vad annorlunda med falukorv till dessa ingredienser, låter helt klart gott :-)

 8. En korvgryta helt i min smak :-) själv kollar jag inte på melodifestivalen längre, fast se en live det hade varit kul förstås

 9. Va? Inte vara intresserad av mello? :-) Jag tyckte först när deltävlingarna kom att det förstörde nöjet lite,men har ändrat mig helt. Och att sitt i publiken är så kul!
  Korvgrytor brukar gå hem i alla former, i alla fall hos barnen.

 10. Va? Har du mailat ansvariga på Ticnet, bifoga blogginlägget och se om de inte tar sitt ansvar för finalplatser i Globen!

  Buhu, jag blev så glad när jag såg Globen i texten, tänkte att tjoho Sthockholm, here she comes! Men nä, Malmoeö, VA? Vad är det för strunt?

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.