Älgbolognese

12/09/2010

Eftersom en del tror att jag numera bara sippar champagne och mumsar praliner mellan radiosändningarna... eller hur... (hmpf!) så tänkte jag bjuda på ett helt oglamoröst recept och som dessutom helt saknar julkänsla. Det ni! Om det var gott i alla fall? Så klart :-)
Jag råkade snubbla över ett paket älgskav i frysdisken och på paketet fanns ett recept på älg bolognese. Så för att flirta lite med den pastaälskande maken fick det bli middagen. Ändrade lite i receptet, så här gjorde jag.


Älgbolognese, 4 pers.
2 paket älgskav (á 240 g)
2 morötter, fint rivna
1 persiljerot, fint riven (el. rotselleri)
1 gul lök, finhackad
5 dl vatten
2 msk kalvfond
1 dl ketchup
1 dl tomatpuré
3-4 vitlöksklyftor, pressade/rivna
salt och pepparmix
1 röd paprika, tärnad

Bryn skaven i smör i en panna, smula ned den så det blir mindre bitar. Tillsätt övriga ingredienser (utom paprikan) och låt småkoka i 10-15 minuter. Smaka av med salt och pepparmix. Vänd ned paprikatärningarna. Servera tillsammans med spagetti och massor av riven parmensanost.

3 kommentarer:

  1. Skav är perfekt att ha i frysen tycker jag. Finns ju några att välja på nu. Nästa gång får det nog bli älgskav så får jag testa ditt recept! Låter smaskigt!!

  2. varför heter det älgskav egenligen? har älgen skavt på något? höhö. ursäkta, har extremt dålig kvällshumor när jag är trött... :)

  3. Mums! Kul med en twist på en vanlig rätt som bolognese:)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.