Lövbiffsrullader med ädelost och fikon

12/22/2010

Nu är alla julklappar inhandlade och inslagna, så nu är det bara till att invänta den skäggprydde mannen. Julkorten är skrivna och postade, i sista minuten i och för sig. Men hur roligt vore det om alla julkort kom samma dag? Barnen och jag var även iväg och köpte gran idag. Vi passade på när Berra var på jobbet. Det brukar annars vara något han gärna tar på sig. Men just när det gäller julgran har jag ett litet bättre ögonmått än honom. Vi brukar få möblera om för att få plats med granen. Vi har än så länge i alla fall inte behövt göra hål i taket ;-)
Men någon julmat kan jag inte skryta med att jag har lagat. Vi ska vara hemma hos mina föräldrar och pappa lagade gladeligen hela julbordet innan vi ens hann fundera på att dela upp rätterna. Så det enda jag bidrar med är stekt inlagd strömming. Tack Anita för tipset om att steka den i ugnen! Att jag inte kom på det själv, så smidigt.
Så receptet från bistron blir ingen julmat, men väl något ni kan laga när ni fått lite ost över efter glöggfesten.


Lövbiffsrullader med ädelost och fikon, 4 pers.
8 stora skivor lövbiff
100-150 ädelost
4 färska fikon, i kvartar
3 dl grädde
1 dl vatten
2 msk kalvfond
lite soya och svartpeppar
persilja

Lägg en bit ädelost och en fjärde dels fikon på varje lövbiff, rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn rulladerna runt om i smör. Häll på grädde, vatten och fond och låt sjuda 5-10 min under lock. Red eventuellt av med lite vetemjölet. Smaka av med soya och svartpeppar. Strö över persilja. Servera rulladerna tillsammans med såsen och resterande fikonkvartar.
Vi hade även ugnsrostad potatis och ostgratinerad brysselkål till.

4 kommentarer:

  1. Lite julinspirerat iallafall! Låter smaskens!! Det där med gran är alltid ett projekt! Vem kom på att man ska ta in skogen i huset?!:) Men fint är det!

  2. Vad gott! Önskar dig en fin jul!

  3. Gudars så gott! GOD JUL påre! :-)

  4. oh va gott, själ får jag hålla tillgodo med té. Aj min mage :)
    http://www.ovanligtgott.se/2010/12/inefara-citronte.html

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.