Brukar ni äta kassler?

12/20/2010

Idag har jag fixat sista julgodiset. För imorgon ska vi har jullunch på jobbet och då brukar jag ta med godis. Men det får jag berätta mer om imorgon. Idag blir det ett smidigt vardagsrecept som en start på veckan.
Kassler är något vi inte äter så ofta. Jag står dock ofta och kikar på det i kyldisken och funderar på vad jag skulle kunna laga. Slutar nästan alltid med att jag inte vet och så lägger jag tillbaka den. Nu hade jag köpt en bit som låg där i frysen (jodå, den var inhandlad färsk, men på grund av trytande fantasi hamnat i frysen) och tog upp onödigt mycket plats. Så det fick bli en äkta man-tager-vad-man-haver-gratäng. Och inte alls dumt.

Kasslergratäng med kokos och curry, 4 pers.
600 g kassler, i skivor
1 stor burk skivad ananas
1 röd paprika, skivad/strimlad
1 burk kokosmjölk
1 tsk ingefära
1 tsk curry
1 tsk sambal oelek
½ dl mango chutney
½-1 dl russin
½-1 dl nötter (jag tog en färdig glöggblandning med russin och mandel)
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 200°. Lägg kassler skivorna i en ugnsform och stick ned ananasskivor mellan kasslerskivorna. Lägg på paprikabitarna. Vispa ihop kokosmjölk med kryddorna och mango chutney. Strö över riven ost, russion och nötter. Gratinera i ca 20 minuter.


6 kommentarer:

 1. Tack!
  Vi är lite periodare vad gäller kassler. Har några gamla favoritrecept som vi gör då och då. Håkan låter hälsa att han gärna hade tagit en bit av er gratäng, det är inte så ofta det blir curry för hans del. Det är nämligen ensam om att gilla här hemma...

 2. Jag älskar det allra mesta i matväg, men kassler, det klarar jag inte å äta, alls... Så nä, vi har aldrig kassler i detta huset. :)

 3. Kassler är gott! Men ibland kan det bli lite väl rökt. Jag gör en gratäng ibland som mamma alltid gjort.

  http://mumsfillibaba.blogspot.com/2010/06/gratinerad-kassler.html

  Supergott!!

 4. Intressant recept med tanke på hur sällan kassler blir inhandlat p g a den verkar innehållslös och tråkig...

 5. Det var galet längesedan jag käkade kassler! Det här ser ju verkligen supergott ut!

 6. när jag tänker kassler tänker jag omedelbuns på den där varianten man brukade äta förr i tiden, med grädde och chilisås. my god vad jag älskade den såsen! those were the days, som man brukar säga :)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.