Äppelsallad med chèvre och honungsvinägrett

12/16/2010

Visst är det svårt ibland att få till någon rolig sallad till middagen. Oftast krävs det en sådan liten ansträngning och ändå serveras det hos oss mycket grönsaker som de är, så som morötter, sockerärtor eller paprika. Här kommer en enkel sallad som gör att ni knappt ens behöver lyfta kniven, ja jo till äpplena, men annars är det bara att blanda ihop. Chèvre i sällskap av valnötter och honung är ju alltid gott. Här med en sötsyrlig vinägrett. Vackert och gott. Vad äter ni för grönsaker till vardags?

Äppelsallad med chèvre och honungsvinägrett, 4 pers.
2-3 äpplen, skivade så de får fint stjärnmönster
100 g blandad sallad tex spenat och mangold
100 g valnötter
100 g chèvre

Vinägrett:
1 msk flytande honung
1 msk vitvinsvinäger
½ dl rapsolja
1 krm salt
½ krm svartpeppar

Blanda ingredienserna till vinägretten och smaka av så det blir balans mellan vinägern och honungen. Fördela salladen på ett fat och lägg på äppelskivorna. Häll över vinägretten och låt det stå och dra ca 5 minuter. Strö över valnötter och chèvre.

11 kommentarer:

 1. Det där såg ut som en sallad i min smak! Du har rätt i att det krävs så lite för att skapa en trevlig sallad till maten. Ändå är det som du säger oftast så att det blir nån enkel grönsak bara. Det är väl inget fel i det heller, men man äter ju faktiskt med ögonen också :) Tack för ett bra tips!

 2. Vad äter ni för grönsaker... hähä... you know me - inga alls! ;-) Men skulle någon ge mig den här salladen skulle jag tacksamt äta den, du är queen of salads! Jag skulle kunna mumsa på den medan jag sitter nedanför din kaffemaskin, som jag planerat. Precis utanför kylskåpet. :-)

 3. Vad gott det låter. Den där skulle jag kunna tänka mig som förrätt.

  Morötter, Broccoli, "Treveckorssallad".

 4. Den lånar jag:)

 5. Vad smarrigt!
  Äter ganska lite "ren" sallad (tomat, gurka, isberg) såhärårs. Blir en del kokta grönsaker, morötter och vitkål just nu. Just idag så blev det en cole slaw.

 6. åh, vad gott! jag älskar ju det mesta med chèvre, höhö.

  jag är en riktig morotoman - på min tallrik är alltid hälften fylld med rivna morötter (med lite pressad citron på, mm). love it.

 7. Vilken vacker sallad! Ser väldigt god ut också.

 8. Låter gott, och du har helt rätt, man lägger alldeles för lite tid på salladen till vardags. Här blir det oftast tomater, sockerärtor, ruccola eller spenat och gurka.

 9. För en chevréälskare som jag lät det här väldigt gott!!!

 10. Tycker det är ganska tråkigt med grönsaker så här års. De är inte så goda. Tröttnar tack o lov inte på kålsallad o rivna morötter. Tråkigt kanske, men gott!!

 11. Mmmm, det här ska jag göra!
  Tack för receptet!
  Ingrid

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.