Enkel grillmarinad

8/12/2011

Stod i tidningen hur slakterierna har fullt upp under sommaren för att det ska finnas kött i diskarna till alla grilltokiga. Hetast var lamm och (inte så förvånande) korv. Är nog bara tyskarna som är mer galna i korv än svenskarna. Annars tycker jag att det verkar vara mest poppis att grilla flintastek och karré när man kikar i köttdisken i affären. Karré tycker jag kan vara jättegott att grilla om det är fint kött, men det är få av de färdigmarinerade som håller någon bra kvalitet. Jag har gett upp med dessa för de smakar mest bara salt. Denna kväll grillade vi just karré och jag testade då en marinad som jag fått nedkluddrad på en lapp av en vän. Nu blev det tillfälle att testa denna och det var en väldigt enkel lite syrlig marinad, som var mycket god. Kanske pressar jag i lite vitlök nästa gång. Så ni får lite snabblagat från grillköket inför helgen.


Grillmarinad till fläskkarré, 4 pers.
600-800 g fläskkarré i skivor
salt
grovmalen svartpeppar
2 msk rapsolja
1 lime, rivet skal och pressad saft
1 msk HP sauce
1 msk chilisås
1 msk worcestershire sauce

Krydda karréskivorna med salt och peppar. Blanda ihop övriga ingredienser och pensla köttet med blandningen. Gärna även under grillningen.Till köttet hade vi en pastasallad med färsk spenattagliatelle, cambozola, galiamelon, cocktailtomater, basilika, passionsfrukt och pumpakärnor.

6 kommentarer:

 1. Karré är ingen favorit här hemma, vi grillar hellre annat kött. Har försökt grilla korv åt sonen ibland, men han vill hellre ha lite rödråsa gillat nötkött. :-)
  Din sallad såg jättegod ut. Låter smarrigt med osten i.

 2. Flintastek och färdigmarinerat! Kan inte förstå att folk köper det! Nä, då köper jag hellre en naturell köttbit o marinad på påse om man kanske inte har hela kryddhyllan med sig.

  Den där pastasalladen ser ju smarrig ut!!

 3. Jag tycker karré är gott, men då ska det (som du skriver) vara bra kvalité och den ska tillagas på grillen. Marinaden gör jag själv. Vilken härlig sallad du hade till! Ser jättegod ut. :-)

 4. Vad smidig den marinaden verkar! Jag grillar gärna karré med, men som du marinerar jag alltid själv.

  Nu har jag förresten provat din rabarberkyckling. Oj vad gott det var! Har bloggat om den idag och länkat till dig :)

 5. Salladen ser underbar ut. Du får gärna teleportera den till mig, pretty please?

 6. My God, vilken sallad! Teleportera lite till mig med (och gör det snabbt! Jag är hungrig) :=)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.