Marknad i Alcudia

8/21/2011

Två dagar i veckan är det marknad i gamla Alcudia. Så vi åkte dit för att kika lite, precis som alla andra turister ;-) Det fanns väldigt mycket fint. Hade det varit vår hemma nu hade jag köpt en massa sommarklänningar och tunikor. Hittade till och med samma klänning jag köpte på Gotland i början på sommaren i en liten butik i Visby!
Men det bästa var så klart maten på marknaden! Synd bara att jag inte kunde tillaga en massa gott med dessa fantastiska råvaror och bjuda några fina vänner på. Vilka grönsaker! Till och med Lowe var imponerad av meloner tre gånger så stora som hemma. Det syns inte här hur stora melonerna var eftersom även de andra grönsakerna var gigantiska.


Och paprikor 20-30 cm långa. Lowe undrade om de verkligen var riktiga paprikor för de hade de så roliga former. Jag är tokig i paprika och äter de rätt upp och ned (som man äter frukt), vilket mina kollegor kan intyga. Tänk om det fanns sådana här i grönsaksdisken på Coop.

Och alla charketurier! Jisses, dessa korvar och skinkor. De hade i flera av stånden djur som visar vilket djur köttet eller osten kommer från. Fast vi har lyckats lura i mamma lite lamm under resan i alla fall. Hon äter inte det, bara när hon inte vet om det, hi hi.

Ostar som i min näsa luktade ljuvligt. Barnen tyckte dock att de luktade... Får censurera bort de orden :-) Antingen älskar man doften från dessa ostar och tycker de är ljuvliga, eller så klara man inte gå nära dem ens. Jag säger bara, mmm... Jag tror banne mig jag älskar alla sorters ost. Har ätit så mycket ost på denna resa så jag luktar snart som ett helt ostmejeri.Självklart fanns det även chilis i alla möjliga kulörer, storlekar, former och styrkor. En sådan här fläta är en skatt för oss som gillar het mat. Lockade extra nu eftersom buffématen inte kan stoltsera med någon hetta precis. Inte ens wasabipastan de har är stark... Kolla in alla dessa fina chilifrukter!


Mat mat mat... Vad vore livet utan all god mat?!

13 kommentarer:

 1. Det är så roligt med sådana marknader! Man kan gå runt hur länge som helst och förundras över allting :)

 2. Vilken marknad :-) Så roligt och gå och kolla på all god frukt och kryddor :-)

 3. Wow vilka frukter! Förstår att det kliar i laga-mat-fingrarna! Njut nu i solen, här hemma är det trist och grått.

 4. Vilken underbar marknad! Känner snålvattnet rinna bara genom att titta på bilderna...

 5. Åhå, en sån chili-fläta skulle man ha, fast jag skulle nog behöva ett större kök då :-)

 6. Åh, det är så härligt med alla dessa underbara färger, goda godsaker och foton! Korna i ostskålarna ser väldigt fina ut, de skulle absolut kunna få en fin plats hemma hos oss.
  Kanske något för Håkan att anamma på jobbet, ställa ut små djur i disken som visar vart köttet kommer från...

 7. Vilket paradis!! Älskar att gå på marknad när jag är utomlands. Ett helt annat utbud!!

 8. Vad härligt ni verkar ha. Den marknaden hade jag gärna också gått omkring på. :-)

 9. Anna Askelin sa...

  Gud så härligt det ser ut! Jag vill oxå vara där! Fiffigt att sätta djuret i ostkorgen som talar om från vilket djur den kommer.

 10. Är inte matmarknader det bästa som finns så säg?!

 11. ...och jag som lovat mig själv att sluta med nattmackan. Skit också. Allt ser ju så otroligt gott ut!

 12. Marknad i utlandet är det allra bästa! Allting ser så fint ut, riktigt färgsprakande! Passa på att njuta nu!

 13. Tänk att maten klarar värmen!
  Hoppas att ni har det underbart!
  Kram Marija

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.