Färskt bröd

8/14/2011

Det som alla tycker är svårast med att dra ned på eller helt utesluta kolhydraterna är just brödet. Hur ska det gå utan bröd? När man ser en sådan här limpa så far i alla fall mina tankar iväg till färskt bröd, med hård skorpa och segt luftigt inre. Massor med bregott och en god ost på det. Det finns då inget utrymme för några mer nyttiga pålägg.  Men så måste det få vara för mig ibland. För även om jag inte äter så mycket bröd längre, så säger jag inte nej till en skiva av en sådan här limpa!
Russinet beskriver så himla bra hur saker nollar varandra :-) Fast Pernillas tips om att dela kakan på mitten så kalorierna ramlar ut är ändå bäst!

Om du nu tillhör skaran som fortfarande äter bröd, eller i alla fall ibland och vill testa detta supergoda bröd så hittar du receptet här. Gör det till ert helgpyssel! Kan ju alltid göra några sit-ups efteråt. Eller en annan dag...

11 kommentarer:

 1. Spread the word om nollning :) Och Pernillas tips ska bli en del av min livsfilosofi!

  Bröd är lite av min svaghet så GI och allt det där... njaaa.

 2. Du får inte göra så här mot mig Remsan!!! Började om med LCHF i tisdags och det är nästan så att jag slickar på skärmen när jag ser din bild!

  Nä, skämt åsido, jag vet att jag kommer att bli sugen på samt äta nån brödskiva framöver fast just nu går det väldigt bra!

 3. Hellre sit-ups än att dra ner på något. Lagom är bäst och hellre en promenad eller en cykeltur. En smörgås istället för tio. Nä, att förbjuda vore förbjudet!!

 4. Jag skulle ha väldigt svårt att klara mig utan bröd... dels är det så gott och sen älskar jag att baka det. :-)

 5. jag tror det funkar med bröd också, det där med att kalorierna alltså ;) kolhydraterna är det nog värre med däremot, de stannar nog kvar i brödet hur man än gör...

  jag är alldeles för förtjust i fyllda baguetter, paj och pizza för att kunna utesluta kolhydraterna, och vad är väl en soppa utan en stor skiva färskt mjukt bröd till?

 6. NEEJ, vad gör jag här, jag är ju jättehungrig och nu blev jag akut sugen på macka med ost och smör på, många mackor med ost och smör på!

 7. Jo, det där med brödet känner vi igen... men vi äter iofs nästan bara grovt bröd med massa korn i i vanliga fall så det har vi fortsatt att köpa hem. Men ett flätat franska är ju ett flätat franska och ska det va så ska det va, men vi spar det till helgernas frukostar:)
  Nollningen läste vi om hos russin och tyckte det lät som en alldeles förträfflig idé. Det borde ju gå att hamna på minus också?

 8. Var du tvungen!? :D
  Har börjat med GI(igen!?) men är en mack-junkie av värsta sort.
  Dum metod å välja när man vill minska i vikt då kanske, men jag älskar liksom majonäs å bregott mer, så några light-dieter funkar inte! :P
  Jag får drömma om mackorna ett tag till då, för tar jag en så tar jag tio.. :)

 9. Jag älskar bröd och detta bröd ser så gott ut :)

 10. Jag skulle aldrig klara mig utan att äta bröd även om jag försöker att äta mindre mitt i veckan. Men min kropp klarar sig inte utan kolhydrater, nog för att jag måste vara respriktiv med fiber. Men jag försöker ändå dra ner ibland eftersom jag vet att kolhydrater är min fiende nr 1 (och samtidigt min stora kärlek)... ;-)

 11. Det är något speciellt med ett ritigt gott hembakat bröd, jag skulle aldrig klara mig utan det.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.