Massor med mat hela dagarna

8/24/2011

Jag lovade att jag skulle återkomma till dessa bufféer. Eftersom det är första gången som vi har betalt för allinclusive, så ska jag förklara för er andra som inte heller haft detta tidigare hur det fungerar. Som ni säkert räknat ut så betalar man en viss summa och så får man mat och dryck serverat. Där vi för tillfället bor så serveras det frukostbuffé (kl 7:30-10:30), lunchbuffé (kl 12:30-15:30) och kvällsbuffé (kl 18:30-22:30). Dessutom finns det barer öppna mellan kl 10:30-23:00, där det serveras obegränsat med glass (jippie säger barnen!), läsk, fika, öl, vin och vissa enklare drinkar.

Vad tycker jag, eller vi kanske jag ska säga, om detta då. Alltså buffématen är långt ifrån dålig, men inte heller någon wow-upplevelse. Frukosten ser ut som vilken annan stooor hotellfrukost som helst. Det finns en massa för den som vill starta dagen nyttigt och likaså för den som vill börja med pannkakor eller en tallrik fylld med bakverk. Tja, eller som vi då med cava ;-)


Lunchbuffén är tråkigast tycker vi, i alla fall efter ett par dagar. Då finns det pizza, hamburgare, korv, pommes och annan klassisk snabbmat. Men visst det finns även alltid någon pastarätt och sallader. Pastan och salladen är rester från kvällen före. Och det är ju bra nu så här i tider när save-the-food är helt inne. Tveksamt vad de svenska livsmedelsinspektörerna hade tyckt om detta, att ha mat framme på en buffé ena dagen och sedan plocka in den och servera den nästa dag som en ny rätt. Tänk er tidningsrubrikerna...

Det som är bäst med hela dagens bufféer är kvällarnas temabord. Det är där man ska hänga! Så här kan de se ut. Berra hoppade högt av glädje när det var sushi en kväll. Det var kanske inte den godaste sushin han har ätit, men tillräckligt för att stilla hans abstinens lite.

Jag blev gladast när de hade tropiskt tema med underbara fruktspett och chokladfontän! Har smakat en massa exotiska frukter jag inte ätit tidigare. Man får välja om man vill ta färdiga spett eller trä på de frukter man gillar på egna spett.

Självklart har de även haft spansk tema på middagsbuffén, så väl som specifikt mallorkinska rätter. Har personligen lite svårt att se vad som skiljer dessa åt, men jag gillar gillar verkligen den spanska maten.

Bara oliverna... Jisses så många olika sorter jag ätit under tiden här. Och olika korvar...

Så mina middagar börjar alltid vid temabordet och sedan måste man ju gå en runda bland desserterna också. Man är väl inte dum heller :-) Och det är varje dag en ny uppsjö med desserter, så somni förstår har vi smakat på många. Lite för många kanske...

Fast "lekledarna" här på hotellet tvingar oss att gympa i så väl pool som på land, så vi behöver mycket energi för att orka med semestern ;-)

14 kommentarer:

 1. Vi har åkt "allinclusive" någon gång och varit lite olika nöjda... Bäst var det i Egypten (Hilton) och i Turkiet. Men visst blir det lite upprepningar i buffématen, det kom man inte ifrån där heller.

  Nej, Miljö och Hälsa hade förmodligen kommit galopperande om det varit här:)

  Men av bilderna att dömma så ser det inte ut som det går någon nöd på er, vare sej det gäller dryck, efterrätt eller lite nyttigare frukt:)

  Ha det riktigt skönt nu och ta inte ut er för mycket på gympan... ni har ju semester!

 2. Vad mycket god mat! Jag tycker att det ser jättegott ut, jag hade ätit som om det vore mitt jobb! :-)

 3. Åh vilken matorgie du har tagit med oss på, jisses amalia säger jag bara sååå gott.

 4. OH MY GOOOOD!!! Så mycket mat! Hur väljer man?! Nackdelen med buffé tycker jag. Min svågers mamma gick upp så mycket efter en all inklusive resa att hon slängde alla foton därifrån!:) Bra att de piskade iväg er på lite gymping!!:)

 5. Ser inte ut som att ni går hungriga:- ) Nu får ni pallra er hem, familjen Blücher är ej komplett!!!! Marija

 6. Det ser kanon ut ju, speciellt den karibiska bufféen. Fint att starta dagen med cava, då är det en riktig semester!

 7. Jag har en hatkärlek till buffér, jag älskar att äta och vill gärna testa ALLT. Men det blir ju lätt lite absurt, man äter alldeles för mycket och så kastas det så galet mycket mat vid bufféservering. Inte för att det sistnämnda verkade gälla på just ert hotell då... :-)

 8. Åh, så mycket gott! Hungriga behöver ni knappast gå :) Och vilken tur att lekledarna finns :)

 9. Vi har bara haft All Inclusive en gång och det var nu 12 år sedan. Det kändes som vi åt hela tiden och tyvärr faller ju en del med charmen att leta nya matställen bort.

  Hälsan i Sverige skulle säkert inte tillåta att buffématen stod i värmen helava dagen och sedan återanvändes. :)

 10. Jag har aldrig testat all inclusive och tror inte riktigt det är min grej, älskar att researcha restauranger innan jag åker någonstans, MEN jag tror att det är guld värt när man har barn.

 11. Hej Remsan,
  igår började en tävling på studeravidare.se. Vill du också vara med och tävla? Du behöver bara nämna oss i ett blogginlägg och har då chansen att vinna Nya MacBook Air.

  Infomation om tävlingen finns under www.studeravidare.se/bloggtavling.

  MVH Studeravidare teamet

 12. Jag har aldrig testat all inclusive, men lite sugen blir man ju... Speciellt när man ser en sådan sushi-orgie!

 13. Vi har aldrig provat all inclusive, men jag kan verkligen förstå om det är smidigt när man har barn!

 14. wow, vilken härlig buffé, skönt att man kan plocka utan att ens tänka på pris och sådant tråkigt ;) Såg att du egentligen bor i Kalmar - yay! Det är min favoritstad någonsin, jag är uppvuxen i Oskarshamn med en mamma som jobbar i just Kalmar, så jag har spenderat mycket tid där =) Trevlig blogg du har, hit kommer jag återvända!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.