Sommarsoppa

8/05/2011

Soppa förknippas kanske mest med ruggig höst och det var precis vad denna sommardag såg ut som när vi åt soppan :-(  Soppan däremot kändes inte alls höstig utan bara lätt och fräsch. Att rotfrukterna är så fina nu gör dem så mycket godare. Nu ser det ju dock ut som helgen kommer bjuda på busväder igen... Om inte annat är detta en snabblagad lunch.
Vi fick en folder med alla sponsorernas namn efter att vi sprungit Vårruset i Visby. I denna fanns det även en massa rabattkuponger på mat samt några recept. Så det är Kraft/Philadelphia som står för inspirationen denna gången. Således en soppa full med vitaminer och energi ;-)

Krämig grönsakssoppa, 4 pers.
2 gula lökar, grovt hackade
2 vitlöksklyftor, krossade
3 palsternackor (200 g), i tunna stavar
6 morötter (600 g), i tunna stavar
7-8 dl kraftig grönsaksbuljong
200 g Philadelphiaost med gräslök alt. naturell
persilja
salt och peppar
10 skidor med bondbönor, spritsade, kokta och skalade

Fräs lök och rotfrukter i smör i en gryta ett par minuter. Tillsätt buljong och låt det småkoka i ca 5 minuter. Ta upp ungefär hälften av grönsakerna ur grytan. Mixa resten av grönsakerna och buljongen till en slät soppa. Vispa ned osten och smaka av med salt och peppar. Tillsätt de hela grönsaksstavarna samt bondbönor. Klipp ned rikligt med persilja.

Barnen ville bara ha slät soppa och fick ett par köttbullar i den samt råa morotsstavar bredvid. Båda mina barn och en (mycket skeptisk) kompis till Lowe renskrapade tallrikarna! Kompisen ville så gärna stanna och leka lite till, men skulle då vara tvungen att äta hos oss och grönsakssoppa lockade inte särskilt mycket. Men vad han åt! Kul!

8 kommentarer:

 1. Skulle inte ha tackat nej till denna soppa! Ser väldigt god ut :)

 2. Gott med soppa, det är nästan så man längtar lite till hösten nu och till de rätter som hör den årstiden till... fast bara lite:) Men är det en soppa av detta lättare slaget så funkar det bra i sommartider också, vi hade soppa med lax och räkor igår.

  Ha nu en härlig helg!

 3. Vi har haft alldeles för varmt för att äta soppa, men strax är hösten och kylan här. Då är det bra med såna här recept. Och bondbönor som är så gott!

  http://smaskelismaskens.blogspot.com/

 4. Den soppan såg mumsig ut, och så gott med färska bondbönor!

  Trevlig helg på dig!

 5. Låter som en god soppa

 6. God soppa! Och så fint du stylat den! :)

 7. det ser jättegott ut :)

 8. Vad god den ser ut!!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.