Badbus

11/24/2011

Igår hoppade jag och ett gäng kollegor på bastuflotten som ligger i vattnet utanför Kullö i Kalmar. När vi för länge sedan gjorde vår bokning trodde vi att det denna dag skulle hunnit komma snö. Så var nu inte fallet, utan det var 6° utomhus men långt ifrån varmt.

Knappt hade vi hunnit på förrän det var ett par korkar som small iväg, då flera valt att dricka mousserat vin. Jag drack ett vitt mousserat vin, Rotari som var mycket gott. Vi smakade även två roséviner Marqués de Monistrol och Louis Bouillot Crémant de Bourgogne, där det sistnämnda var godast och mest "vinigt".


Eftersom det var kyligt i luften var vi sugna på att hoppa i den varma badtunnan, som tyvärr inte hade hunnit bli tillräckligt varm. Birthe som tidigare har badat i badtunna utomhus i minusgrader och nästan frusit sönder håret, tog det säkra före det osäkra och hade mössa på sig.


Så medan vi eldade på i badtunnan för att vattnet skulle få lite högre temperatur dök vi in i bastun. Här sitter Petra och Anita och myser. Vi kom samtidigt till vår avdelning för 10 år sedan och har varit kollegor sedan dess.


Ett kort är vad man hinner ta i dörren till bastun innan linsen immar igen. Här har vi sköna Karin. Den kvinnan har haft alla möjliga jobb i sitt liv, kan nämna ett par. Hon har drivit krog, jobbat på sjön och nu sedan ett par år arbetar hon som sjuksköterska. Det är vad jag kallar livserfarenhet.Till slut kunde vi trycka ned oss allihop i badtunnan som nu blivit varm och skön. Vi var nio personer och det är precis vad som går att få i tunnan utan att hamna i knät på varandra.

Vi blev så pass varma att vi hoppade i det iskalla vattnet. Men det var bara Anita som cool nog att sitta kvar med fötterna i vattnet. Mina tår domnade bort bara jag nuddade vattenytan. Fast jag lovar att jag doppade mig, även om jag inte simmade som Anita och Karin gjorde. Hua!Här har fyra stycken hoppat i precis efter varandra. Vilket ledde till smärre tumult när alla ville komma upp ur det kalla vattnet snabbt och samtidigt... Nere i högra hörnet ses Maries fot, hon hänger nämligen på räcket utanför.
På bilden syns även den hemska stegen som lossnade för mig när jag for i backen förra gången.


Kan en afterwork bli mysigare än så här?! Jag tror inte det. Bastu, badtunna, bubbel i glasen och bästa kollegorna!

Ett par barstolar fick agera serveringsbord, för matglada som vi alla i gänget är hade vi tagit med oss blandat smått och gott. Pizzabitar, oliver med olika fyllning, rökta musslor, korvar med olika smak, morötter, sockerärtor, vitlöksdip, oliv- och soltorkade tomaterdip, nötter, chips...

Kan inte bli annat än en massa flams och trams när en drös tjejer buntas ihop på en flotte. Birthe visar kvällens dresscode. Med rätt accessoarer går det piffa upp vilken baddräkt som helst.Själv visar jag min bästa sida, hrm... bredaste... Vi ska ha en gå-ned-i-vikt-tävling på jobbet efter nyår, så över julhelgen kan frossandet fortsätta. Sen är det stopp. Uppnår man inte sin målvikt straffas man och får inte tillbaka sin del i potten, eller något sådant. Som ni förstår är det ett hårt liv på kirurgen.


3 ½ timmar gick så fort som tiden bara kan göra när det är roligt och ett nöjt russingäng sade hej då till flotten. Men vi ses garanterat igen!


13 kommentarer:

 1. Vilken skön och avslappnande kväll ni haft :)

 2. Vilket fint reportage och härliga bilder!!

  Kram Petra

 3. Underbart inlägg! Birthe verkar stencool! Jag älskar den sista bilden på dig, störtskön! Men jaag hade nog aldrig vågat doppa mig... Kram!

 4. Såg härligt ut, tyckte ingen av en såg ut att behöva gå ner i vikt.

 5. Vilken myskväll!

 6. Jag är en badkruka deluxe när det gäller sånt där. All heder och ära till de som hoppade i! :=)

 7. Man ser verkligen hur roligt ni har tillsammans, vilket härligt gäng att få jobba med! Djupt imponerad av att ni doppade er, hugaligen...Här doppas ingenting i vatten under 25 grader:)
  Skönt att du klarade dej utan blåslagen kropp denna gången, då kan vi andas ut!

  Ha en riktigt skön helg!

 8. Vad mysigt att bada i tunnan, vilken bra ide

 9. Hahaha, fantastiska bilder!

 10. Härliga bilder och text. Längtar redan till vårdoppet och baljan.Tack för recpeten till glöggen och glögg + vin tipset det funkade jättebra.Anita

 11. Åå, säger hon som så himla gärna skulle vilja bada både bastu och tunna.

 12. Verkligen mysig AW, men jag hade inte vågat hoppa i det kalla vattnet, hu så kallt!

 13. Seems like lots of fun, wish i could be there :D Fantastic article and pictures!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.