Okej, jag erkänner...

11/21/2011

Jag känner att jag kommer få en last. För idag gjorde vi det igen... Glass alltså. Så enkelt. Så gott. Dessutom helt naturligt. Förhoppningvis kan den kalla årstiden begränsa mitt frossande lite, för det var alldeles för lätt att göra glass i maskinen. Får nog se till att få upp adventssakerna och skapa lite julstämning om jag överhuvudtaget ska komma i någon klänning till nyår... Fast det är ju trots allt en vecka kvar till första advent.


Jag gjorde vaniljglass helt enligt receptet som följde med maskinen. Sedan toppade vi med lite gott vi hittade i skåpen. Jag hade riven mörk choklad och rostad flagad mandel på min glass. I min maskin måste frysblocket legat i frysen i minst 1 dygn innan det stoppas i glassmaskinen.

Vaniljglass, 4-6 pers.
3 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ½ dl mjölk, 3 %
2 dl vispgrädde

Vispa äggulorna pösiga tillsammans med sockret. Tillsätt mjölken under vispning. Häll grädden i en separat skål och vispa dem ganska hårt. Blanda ned ägg- och mjölkblandningen i grädden. Rör så alla ingredienser blandas ordentligt. Lägg frysblocket i glassmaskinen och sätt på den. Häll i glassmeten medan maskinen är igång. Låt sedan maskinen arbeta smeten i 30-50 minuter beroende på hur fast glass som önskas.

12 kommentarer:

 1. Näpp, nu läser vi med ögonen stängda! Får alldeles för dåligt samvete... eller så tar vi helt enkelt ner vår glassmaskin och dammar av den inför kommande helg:)

 2. Det verkar ju helt livsfarligt det här med glassmaskin. Bäst att stryka den från önskelistan. Å andra sidan.... glass som är så gott.

 3. Håller med Kim - jag vågar inte önska mig en nu om det är så enkelt som du säger ;) Jag älskar vaniljglass så jag kan tänka mig att den här är riktigt god, glass är ju godast hemmagjord :D

 4. men glass är väl... nyttigt? det måste det ju vara för det fick man ju äta när man var sjuk som liten? jag vill också ha en glassmaskin! åtminstone ibland, verkar farligt att ha en varje dag. kanske en glassmaskinspool vore något? (inte som en sån pool man badar i, utan som en bilpool.)

  förresten, kommer man inte någon gammal klänning så finns det ju alltid anledning att köpa en ny, woohoo!

 5. Mmm, gott!

 6. Hej! Visst är det härligt att var en ¨glassoman¨, efter dina inlägg om glass har jag tagit fram min glassmaskin och bara frossar. /Urban

 7. Du kan ju alltid klä granen redan nu och dansa utav bara sjutton runt den varje dag fram tills den åker ut- DET skulle väga upp att få äta glass varje dag och barnen skulle garanterat uppskatta det!

 8. Vad roligt med glassmaskin och hemmagjord sådan är väl bäst :)

 9. Visst är det tokgott med hemmagjord glass :-), nu passar det snart bra med pepparkaksglass och saffransglass, gjorde det förra julen, så gott :-)

 10. Ser ju galet gott ut!!! :)

 11. Hemlagad glass är toppen. Jag har en laddning smet på kylning därhemma som ska bli glass ikväll. MUMS, det ska bli underbart gott!
  För mig är det OK med hemlagad gräddglass när det fortsätter vara så milt ute för då blir det nämligen 2 gånger 40 minuters cykeltur till och från jobbet = mycket bra för figuren (och flåset...)

 12. Åhhh så gott med hemmagjord glass! Nu önskar jag nästan att jag hade en glassmaskin... :)

  Vad är det man säger? Äta bör man, annars dör man eller var det träna bör man annars dör man? ;)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.