Höstlunch

11/17/2011

Vår chef har infört att vi på vår avdelning ett par gånger om året har stor gemensam lunch. Och igår var det dags för vår årliga höstlunch, som i år fick tacotema. På dessa luncher är alla välkomna, inte bara de som är i tjänst utan de som vill får komma in på ledig dag och de som är föräldrarlediga brukar också dyka upp. Och alla yrkeskategorier är så klart välkomna. Totalt blev vi 48 stycken som åt lunch tillsammans! Jag har tidigare skämtat om att vi gör som kommandoran i Emil och låser in patienterna när vi ska ha kalas. Men det vågar man knappt skämta om längre nu när det har varit skriverier om hur personalen på ett demensboende lämnat vårdtagarna ensam för att alla tog rast samtidigt. Så jag kan tillägga att vi har en slags gående eller roterande lunch för att inte avdelningen ska bli helt tom.


Britt-Marie var den som hade stått och hackat alla grönsaker till buffén. Bara lök hade hon finhackat 20 stycken! Ni kan ju tänka er hur mör hon var i armarna efteråt.... Mitt lilla bidrag blev ett par heta tacogratänger och receptet (som är min kollega Malins) hittar ni här. De passar bra när det är så många som tänker i LCHF-banor.

Utöver de vanliga tacotillbehören fanns även dessertostar, vanlig lagarad ost, kex och bröd. Vet inte hur många brödlimpor vi skar upp...
Kunde tyvärr inte fresta mina kollegor med några fräscha drinkar, eftersom vi inte får dricka margaritas på arbetstid (hör och häpna) så vi fick nöja oss med limevatten.

Här har söta Anastasia anlänt med sina fina cupcakes. Inte för att vi vill förlora henne som kollega, men den tjejen borde bli konditor.

De till vänster var äppelmuffins med vit chokladfrosting och de till höger hallonmuffins med nougatfyllning och hallonfrosting. Gissa om jag såg till att få en halva av varje :-) Och båda var grymt goda!

Stort tack till bästa chefen, Britt-Marie, Anastasia och världens underbaraste kollegor för en trevlig höstlunch! Den som gick från den lunchen hungrig vill jag ha ett snack med...
Varför det inte är med några bilder på alla lunchgäster? Jo, för att på alla bilder är det någon som sitter och trycker i sig sin tacos på ett lite mindre smickrande vis om jag säger så. Så för att vara snäll mot mina kollegor lägger jag inte ut några bilder på själva tacofrosseriet :-)

15 kommentarer:

 1. Ingen dålig lunch det där inte, och det låter ju väldigt betryggande att ni roterar och bara dricker limevatten!

  Så himla kul att ni gillade posten ni fick, det var väl det minsta vi kunde göra efter fin post som vi fått!
  Kanske det ska läggas in en stående beställning så att beroendet inte leder till abstinens? Bara att hojta till, there's more where that came from:) Hoppas det smakar gott till helgens drycker också!

  Ha en finfin helg,
  kram Mårtenssons

 2. Vilken fest! Bra initiativ tycker jag!

 3. Stort tack till dig med Emmy!!

 4. Vilken rolig tradition! Och mycket gott att äta! Ha en fin helg!

 5. Vilket trevligt initiativ. Sådant skulle man införa på flera arbetsplatser. Och att du skulle låsa in några patienter (även om orsaken var mat) skulle nog ingen ens fundera på. Skulle jag behöva hamna på sjukhus skulle jag absolut vilja va på Remsans avdelning ;)

 6. Wow, ingen dålig lunch det där! Måste testa gratängen och jag hade gärna smakat cupcakesen med. Mums! Ha en trevlig helg!

 7. Vad roligt! Och gott förstås! :)

  Vilket konstigt jobb du har som inte får dricka drinkar på arbetstid! =)

  Modigt att käka tacos med vita sjukhuskläder.

  Jag ska precis iväg och laga och äta mat med mina jobbarkompisar.

  Trevlig helg!

 8. Fy fabian vilken snäll chef du har! Och vilka fina kollegor. Fint initiativ!

  Trevlig helg till Remsan-familjen!

 9. Gud vad trevligt, vilken tacosorgie! Är det inte dags för favorit i repris på Blücher-lunch snart? ;-)

 10. Vilket trevligt initiativ! Till och med jag som spytt av tacos hela den här graviditeten blir sugen ;-)
  Cupcakesen var bedårande!

 11. Wow!
  Inte illa att ordna ett sånt kalas till lunch!
  Snålvattnet rinner genast till....

 12. Vilken trevlig jobbardag!

  http://smaskelismaskens.blogspot.com/

 13. Vilken bra idé med gemensam lunch. Det är viktigt att hitta på saker att samlas kring tror jag, så det inte "bara" är jobb jobb jobb.

 14. Mums, där hade jag gärna befunnit mig, vad gott allt ser ut.
  Tycker det låter som en jättebra idé att göra så.

  Fantastiska muffins ni fick.

 15. Åhh så avundsjuk jag blir. Hade gärna ätit höstlunch tillsammans med er. /Malin Alf

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.