På middag hos pappa

11/14/2011

Jag lämnade jobbet igår eftermiddag och åkte i stort sett direkt till ett dukat bord och satte mig. Pappa ville bjuda på kroppkakor, men kände att han inte orkade. Och det är helt förståeligt eftersom han för bara någon helg sedan rullade och kokte en hel drös kroppkakor på DHRs höstbasar. Så istället hade jag en halv red snapper som jag tyckte vi kunde göra något med, men när jag väl anlände hemma hos mina föräldrar var middagen redan klar.

Pappa hade kryddat fisken med salt och vitpeppar samt penslat den med sweet chilisås. Tillagade den med skinnsidan nedåt på en bädd av grovt salt cirka 30 minuter i ugnen på 200°. Kan tillägga att fisken vägde drygt 1,2 kg. Fisken serverades tillsammans med sallad, pressad kokt potatis samt romsås.
Till romsåsen användes 5 dl crème fraiche, 2 burkar röd caviar à 80 g, 1 liten finhackad rödlök, en näve dill samt lite salt och vitpeppar.
Vi åt alla oss proppmätta även om fisk känns som lättare mat, men det var så gott! Red snapper luktar lite speciellt tycker jag, men smakar väldigt gott, nästan lite nötigt. Fiskköttet har en lite rosa ton, men blir nästan helt vitt när den blivit tillagad.


Ingredienserna till efterrätten stod lillasyster för, sedan hjälptes vi åt att fördela det i portionsskålar. En enkel dessert som slukades snabbt av alla, vilket är ett gott betyg. Barnen hann knappt sätta sig förrän deras skålar var tomma...

I 8 skålar varvade vi 16 krossade cookies med minismarties i, 1 liter delikatess vaniljyoghurt (=1 spann) samt 300 g halvtinade hallon (beror på hur mycket hallon ni vill ha).

Tack pappa och ni andra för en trevlig kväll!

13 kommentarer:

 1. Vilken mat!! Sådana där desserter är ju både goda och snabba att slänga ihop. Kanske något jag kan göra med alla mina kakor!

 2. Fisk, kall sås och potatis - det är nog en av mina favoriträtter. Går Red Snapper att få tag på färsk, eller hur gick det till?

 3. Undrar också om det är lätt att få fatt i Red snapper. Andra gången på samma dag so jag hör om delikatess vaniljyoghurt. Känns som jag måste testa snart då = )
  //Lottzy

 4. Jahaja, då börjar vi förstå var matintresset kommer från... koka en drös kroppkakor:)
  Red snapper har vi inte lyckats få tag i - än, men vi ger inte upp! Men romsås, det har vi fixat till och det hamnar högt på listan.

  En styck brev lagt på lådan, se upp snart kommer det!

 5. Sofie, absolut!
  Lotzy, yogurten är både söt och fet, alltså perfekt ;-)
  Jag har köpt den röda snappern från vår fiskbil och i fryst skick.
  Pappas och mitt matintresse väcktes samtidigt, så vi har trissat varandra.
  Oh... Spännande att se vad Mårtenssons postat!

 6. Vilken härlig dessert! Det är ju ofta så att även om det är enkelt så smakar det himla bra. Kram på dig!

 7. Mmm, red fish I lööv it! Jag har dock inte sett till någon färsk här i huvudstaden... Men på Tobago, där... åhh, suck!

 8. Så vacker du är på bilden. Fisken ser också himla fin ut och desserten är ju perfekt. Delikatessyoghurt vanilj är så sjukt gott!

 9. Tja! Går in här ofta! Gillar din blogg. Red snapper låter kul men som sagt, var är det lättast att få tag på den?

  Läs gärna min blogg!

  http://oliveochhummer.blogspot.com/

 10. Jag måste erkänna att jag aldrig ätit red snapper.

  Enkla desserter gillar jag!

 11. Vilken superfin bild på dig, hördu! Och grattis till Emmy-pappan, såklart. Själv var jag tyvärr inte hemma och firade min pappa men jag firade Callens!

 12. Vad piffig du är i håret på bilden! Kram!

 13. Tack för era snälla ord. Men Hanna, vacker vet jag inte... ;-)
  Red snapper är väldigt gott. Så var även resten av maten.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.