Lyckad testkörning

11/20/2011

Kan glatt meddela att testkörningen av min nya glassmaskin gick så fantastiskt bra. Så bra att det inte fanns någon chans att fota glassen innan den var uppäten! Fick vispa ihop socker och äggulor pösigt samt vispa grädden separat för att sedan hälla allt i glassmaskinen. Det stod att glassen skulle köras i 40-50 minuter, men på mindre än 30 minuter hade vi en helt underbar mjukglass. Vi ger maskinen 5 tummar upp av 5 möjliga. Litet minus för att ingredienserna måste vispas ihop innan de hälls i maskinen, men vi slapp i alla fall vänta flera timmar på att få färdig glass.

Glassmaskinen är inte det enda vi testat. Eftersom jag är en  buzzador så får jag möjlighet att testa lite allt möjligt. Det är inte bara matrelaterade saker eller tjänster som jag provar och tycker till om. Och nej, man blir inte köpt utan de vill ha ärliga svar. Denna gången var det köksredskap från OBH Nordica. Erbjudandet dök upp så lägligt för alla mina non-stick-stekpannor har gett upp. Jag vet inte någon som lagt så mycket pengar på dyra stekpannor som jag och ändå tar jag livet av dem. De billiga är förstörda så fort de landat på min spishäll. Vet inte vad jag gör för fel. Så nu får vi se hur länge denna stekpannan överlever i bistron.

I testpaketet fanns även två grytor med durkslag i locken och en kökskniv. Har hittills tyckt att grytorna varit bra. Det enda negativa är handtagen, som känns både lite stora och inte så sköna att greppa. Vilka märken föredrar ni på era köksredskap eller spelar det ingen roll för er?

7 kommentarer:

 1. Efter att ha reklamerat 3 st Hackman-stekpannor (och då var det ändå trovärdiga eldsflammor på förpackningen) är jag nu trogen min stekpanna från Jamie Oliver. När det gäller knivar älskar jag (men inte mina stackars fingertoppar) Globalknivar. Vettiga redskap i köket är ett måste!

 2. Det gamla stekjärnet i gjutjärn, skeppshulten, är den som stått sej bäst genom alla åren. Annars tycker vi att IKEA har ett ganska så bra utbud till priserna de håller. Men visst, stekjärn av just teflon o liknande har kortare livslängd än gjutjärn har...
  Ska bli kul att se vad du tycker när du använt dom ett tag, kanske det leder till nya investeringar i många kök?

 3. Jag kör på iittalas all steel serie, och har även några delar från tools-serien. Jag jobbar ju för iittala så jag är något subjektiv, men för mig har de fungerat alldeles utmärkt! Och jag diskar ändå alla delar i maskin.

 4. jag är som du, har förstört mååånga non-stick, på en av dom ringde jag tillverkaren som säger att jag kör för hög temperatur och att stekpannorna inte är gjorda för det. Eeh, va? Ja ja, får önska till jul och födelsedagar helt enkelt.

 5. Tack för era tips. Ja, nu får vi se hur länge denna pannan överlever. Är den kortlivad så får jag köra på något av era tips.
  Vanessa, jag har faktiskt tänkt tanken. Men så kan det väl ändå inte vara. Har även haft den med eldsflammorna på som Helena nämner... Och även Jamie Olivers pannor, två stycken och en är förstörd...

 6. Letar just efter en stekpanna som inte blir förstörd på nolltid. Vet inte om det är mig det är fel på men de har en förmåga att bli ojämna i botten och få en fläck där det bränner fast.. När det gäller kastruller är det IKEA 365+ som gäller här, snygga och bra tycker jag.

 7. Jag har med förstört Jamie Oliver-pannor, inte mindre än tre stycken tyvärr. :( Har investerat i två från OBH Nordica, en gul å en blå som hittills hållt sej super-fina! Grytor har jag Oden steel även dem från OBH Nordica å den älskar jag. :D
  Sen är jag såklart kär i min ensamma Global-kniv å stora gjutjärnsgrytan...(Hoppas min man inte ser det här, för då får jag nog inte köpa en grej till! :))

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.