Igår var det fest!

1/09/2011

Kanske inte i den bemärkelsen att vi festade. Ja ja, ett par drinkar sippade jag bevisligen i mig (nu är inte hela brickan till mig då kan jag tillägga...). Men det var så att min bror och hans familj kom och hälsade på. Vi bor sedan många år inte längre i samma stad och hur gärna vi än skulle vilja ses oftare, så blir det inte så av olika skäl. Och julen firade vi också på olika håll i år, så igår blev det lite firande. Lillasyster med familj kom och så klart våra föräldrar. 
För middagen fick alla varsin och istället för förrätt bjöd jag på lite skaldjurstapas. Sedan åt vi Helenas lövbiffsgratäng och avslutningsvis en underbar chokladcheesecake. Får lägga upp recepten allt eftersom, för idag har vi åkt pulka i regnet och kommer nu slappa lite framför TV:n så här sista jullovsdagen. Så recepten på det goda vi åt kommer...


XYZ
1 del pressad citron (absolut inte på flaska!, 1 citron räcker till 4-6 drinkar beroende på storlek
1 del ljus rom
1 del cointreau
krossad is
ev. sockerdricka

Blanda citronsaft, rom och likör i en drinkshaker tillsammans med is. Skaka och sila upp i cocktailglas till hälften fyllda med krossad is. Om man vill ha en mindre sur cocktail, kan man sila upp i highball glas och fylla upp med läsk.
I glasen i bakgrunden är det alkoholfria drinkar med Tropicana apple/pear/passion, sockerdricka och en droppe grenadine.


Kl. 22, 1 drink
2 cl calvados
5 cl tranbärsjuice
5 cl Tropicana apple/pear/passion
krossad is
Fyll cocktailglas till hälften med krossad is. Blanda calvados med juicerna och slå i glasen.

9 kommentarer:

 1. du som är så himla duktig på drinkar, har du något bra drinkrecept som innehåller grand marnier? jag köpte ju en flaska till nyårsdesserten och nu känner jag att den bara kommer att stå i barskåpet och damma om jag inte hittar på något roligt med den...

  apropå barn och städning så har jag upptäckt att 2-3 åringarna på jobbet är fruktansvärt hjälpsamma när det kommer till städning, men sen går det bara utför. semester för att städa? det låter som en... väldigt tråkig semester och som du säger så skulle det nog inte bli mer städat för det. det finns ju så mycket annat man vill göra på semestern ;)

 2. Dessa drinkar måste jag prova, speciellt den första!

 3. Party-Remsan! Jag vill också dricka drinkar! Har varit sjuk sedan i torsdags och mest suttit och tyckt synd om mig själv...

 4. Så gott det låter, en drinkar som verkligen skulle falla mig i smaken

 5. Vi vet ju numer att du är proffs vad gäller drinkar i vår smak så vi kommer helt klart att prova båda två. Synd bara att det är så långt kvar till helgen:)

 6. åh, visst är det mysigt att träffa syskon? jag har turen att ha min storebror i samma stad, men tyvärr bor ju min syster och mina föräldrar (och isbjörnen!) i skåne. det låter i alla fall som att ni hade en riktigt fin kväll! (och vilken fin bild på dig!)

 7. Den här brickan hade jag gärna "roffat" in på:-) Gud sååååå smarriga de ser ut! Ska jag helt klart testa vid nästa party... Är faktiskt lite partysugen, när jag känner efter :-) Kram Gourmetmrosan

 8. Mums vilka smaskiga drinkar! Du är ett riktigt drink-proffs! :-D Jag ser fram emot recepten på den resterande middagen!

 9. Åhh vilka goda drinkrecept du delar med dig av. De ska jag försöka lägga på minnet!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.