Carpe diem

1/25/2011

Jag vet att jag kanske tjatar om detta, men det är så viktigt att uppskatta det man har. Man vet aldrig när man kan mista det eller livet förändras. Nu tycker jag inte man ska gå omkring och oroa sig för det värsta hela tiden, men leva i nuet och njuta lite extra. Sedan kan det vara precis vad som helst. Att stanna upp och kramas lite extra. När kramade du din mamma eller pappa senast? Eller köp det där plagget du sneglat på. Eller ring vännen som du tänkt på i flera dagar. Ja, ni fattar... Gör det - det är en order! För det finns så mycket som kan vända upp och ned på allt så lätt.
När jag inte fyller dagarna med meningsfullhet (eller hur...), så tycker jag om att fylla saker i köket. Man kan fylla så mycket och vissa grönsaker är ju som gjorda för att fyllas. Jag skulle egentligen göra pastasås till barnen och då blev det bara så att detta blev min middag. Kamutvete tycker jag är ett gott matgryn som har lite tuggmotstånd och lite mer smak än en del andra gryn. Så detta och lite annat gott åkte ned i ett par paprikor.Bacon- och fetaostfyllda paprikor med kamutvete, 4 pers.
4-6 paprikor beroende på storlek, urkärnade i halvor
2 portioner kokt kamutvete
2 pkt bacon, strimlat
1 rödlök, grovt hackad
1 pkt fetaost
1-2 dl crème fraiche
2 tomater, tärnade
färsk basilika
riven ost

Sätt ugnen på 225°. Koka kamutvetet enligt anvisningar på paketet. Stek baconbitarna krispiga och låt rödlöken svettas med lite mot slutet. Blanda sedan kamutvete, bacon, lök, fetaost, crème fraiche, tomater och basilika. Fördela röran i paprikahalvorna och strö över ost. Gratinera dem i ugnen i ca 20 minuter tills osten fått lite färg. Servera tillsammans med sallad.

Här hittar ni andra fyllda paprikor och här fyllda squash.

10 kommentarer:

 1. Jag behöver hjälp!

  Ska bjuda på lax på lördag men har ingen aning om vad för förrätt. Har du något bra tips?

  Kan man bjuda på fisk till förrätt om man har fisk till huvudrätt?

  Sabina

 2. Hey djuping! Satt som en smäck! Klart man ska uppskatta det man har! Kramar min sambo så ofta jag kan. I morrn kommer min mamma och shoppar med mig över dagen. Då blir lite livskvalité! Kramas och shoppa fina saker!:)

 3. Tankvärda ord! Och väldigt sant :) Livet är till för att njutas (försöker banne mig så gott jag kan mellan magsjukorna, förkylningsvirusen och vattenkopporna...)

  de fyllda paprikorna ser mumsiga ut!

 4. sant, så sant. det här året har jag tänkt på det en hel del (antagligen för att förra året inte var något höjdar-år).

  fylld paprika är ju så galet gott! detta är det bästa med att ha en massa matbloggs-bästisar, man blir påmind om så mycket mat som är god men som man liksom glömmer bort lite. tack!

 5. Så sant!
  Och maträtten ser jättegod ut. Det var länge sen vi åt fyllda paprikor, nu blev jag sugen. :-)

 6. Vännen (ja vi får väl skriva så?) du har alldeles rätt i det du skriver, det går rakt in i våra hjärtan som du kanske förstår! Så viktigt att ta tiden och berätta hur mycket våra nära betyder för oss, man får aldrig chansen tillbaka!

  Kram från oss!

 7. Jag, varför ska det vara så svårt att vara nöjd när man har det så bra? Tack för påminnelsen, ska skärpa mig:)

 8. gott och fräscht ser det ut!

 9. Kamutvete alltså! Ska kolla efter det när jag handlar nästa gång.

  Jag försöker "Carpa Diemet" så gott det går. Vi har haft flera dödsfall runt oss det sista, dock ingen riktigt-riktigt nära till själva oss men släkt och bekanta har drabbats.
  Bra att du påminner för det är allt för lätt att vara missnöjd med det stora när man kan hitta glädje i det lilla.
  En kram eller ett telefonsamtal kan göra hela dagen för någon!

 10. Du har så rätt så!! Imorgon kommer en ny dag att fånga =)
  Kram

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.