Kärleksdrinkar

1/28/2011

Idag är det 16 år sedan Berra och jag blev tillsammans på en firmafest på restaurang Byttan. Jag vet hur det låter... Men det var så klart en alldeles alldeles underbar firmafest ;-) Vår relation känns än idag väldigt speciell, även om romantiken ibland får stå lite åt sidan när vardagen breder ut sig lite väl mycket. Fast jag kan inte skryta med att jag är någon romantiker. Jag är verkligen urkass på att göra speciella saker för min man. Det är han som är duktig på det i vårt förhållande. Så gnäll inte på era män om ni tycker de överraskar er för sällan, de vet helt enkelt inte hur man gör... I know... Min kollega Birthe har försökt (förgäves) att råda bot på min oromatiska sida. Så ett av hennes tips var att skriva små gulliga lappar och gömma lite var stans. Så jag skrev helt enkelt "Jag älskar dig" på smörpapper och stoppade i Berra matlåda en gång. Gud, vad jag höll på att rodna ihjäl mig när han berättade hur överraskat öppnat matådan tillsammans med sina kollegor.
Att komma ihåg våra jubileumsdagar är vi lika dåliga på (skönt!). Vi brukar få kika i förlovnings- och vigselringen... Men idag ska vi fira! Eller vänta... Måste kolla ringen...

Idag bjuder jag därför inte bara på en fredagsdrink utan tre! Passar bra att fira med, eller hur? Kvällen vi träffades vevade jag dessutom ned min drink i Berras kostymklädda knä... Det är nämligen så att vi ska på Safari på Getingen imorgon, vilket är som en cykelfest (dock går alla) i vårt bostadsområde som heter Getingen. Vi har då fått tilldelat att bjuda på fördrink och förrätt. Baggis kan ju tyckas, men jag har ju ingen aning om vilka 4 gäster som kommer. Och de kan vara allt mellan 30 år och kanske 70 år. Så efter mycket funderande så kommer drink och mat gå i passionsfruktens spår. Spännande! Jag har då helt enkelt inhandlat 1 flaska Passoã Passion Fruit och Absolu Mango, som jag har tänkt blanda drinken på. Så Berra och jag har testat tre olika, men liknande drinkar. Min favorit blev nummer 1 och Berras nummer 2. Det valet föll på var att vi inte är så glada i smaken från Red Bull. (Som syns på bilden blandade vi drinkarna i mindre glas med mindre mängder när vi testade)Levau Special, 1 drink (längst bak)
4 cl Absolut Mango (alt. vanlig Vodka)
2 cl Passoã
Ananasjuice
Tranbärsjuice

Häll vodka och passoã i ett highball glas. Fyll med is till hälften och fyll sedan upp med lika delar ananasjuice och tranbärsjuice. Garnera gärna med ananas och lime skiva


Passoã Passion
, 1 drink (t.v.)
3 cl Absolut Mango (alt. vanlig Vodka)
3 cl Passoã
Sprite
Red Bull

Häll i vodka och Passoã i ett highball glasoch fyll upp med lika delar Sprite och Red Bull. Pressa lime på toppen och servera.


Emilio,1 drink (t.h.)
3 cl Absolut Mango (alt. vanlig Vodka)
3 cl Passoã
Tranbärsjuice
Red Bull

Blanda vodka, Passoã och is i ett highball glas. Fyll upp med hälften tranbärsjuice och hälften Red Bull.

13 kommentarer:

 1. Ett stort grattis till er på årsdagen! Självklart ska det firas! :-) De där drinkarna ser otroligt läskande ut! Men tyvärr är de tabu för mig ett tag framöver :-) Ha en toppenskön helg!

 2. Grattis på 16-årsdagen! Kan lova att vi alla var jätteavundsjuka när Berra fick sin lapp i lunchlådan, och vi sa allihop att vi också ville få lappar i våra lådor. Det är faktiskt romantiskt att du ger Berra en lunchlåda varje dag. Fråga Jimmie bara, han äter Gustavs lasagne dagarna i ända, och jag får alltid göra mina lunchlådor själv... Så det så.

 3. Grattis! Förringa inte dina insatser, hur många män har en sådan fin matlåda med sig till jobbet varje dag. Vi är gröna av avund! Ha en skön helg! Kram Marija

 4. Grattis på årsdagen! Äsch, alla är romantiska på sitt speciella vis. Om man ska tro på det där med att "kärlek går via magen" så vill jag påstå att du gör ett bra jobb i alla fall =)

 5. Grattis på årsdagen! Tur att en är romantisk i familjen! Bättre en än ingen!!:) I vårt förhållande är det nog jag som är det. Min sambo säger att han kan vara det bara han har tid och lust-....;) Lagom är bäst!

  Hoppas ni får en mysig kväll och drick inte för många drinkar!

 6. Grattis! Wow, 16 år! Passoa var längesedan men det är riktigt gott vad jag kommer ihåg.

 7. Grattis på er dag!

 8. Grattis på 16-årsdagen och vilka härliga drinkar

 9. Grattis! Romantik är väl just de där små sakerna som lunchlåda, omtanke i vardagen är inte att förakta.

  Ha en bra helg!

 10. Grattis till er båda!
  Så kul, då har vi samma antal år på nacken då, tydligen ett bra årtal att stöta på varandra.
  Goda drinkar som vanligt, tack för tipsen.

  Ha en fortsatt bra helg,
  Anki

 11. Jättegrattis!
  Och SKÅL!
  :D

 12. Hoppas ni fick en rolig kväll och grattis! drinkarna såg riktigt goda ut!

 13. Grattis!
  Vilka trevliga drinkar! Tror fanken jag ska ha nån av dessa på vårt bröllop i sommar..! Tack för tipsen!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.