Melonfrossa

7/13/2012

Hej på er allihop. Jag kan meddela att jag har överlevt campinglivet. Äktenskapet verkar också klarat av denna prövning ;-) Vi har haft två härliga dagar på Öland, men dem återkommer jag till så fort jag kikat igenom bilderna.

Ikväll får ni en liten goding som vi drack för ett par kvällar sedan. Även om sommaren inte bjuder på stekande heta dagar, så har vi haft flera sköna ljumna kvällar under vår semester. Och jag vet att många börjar sin semester idag och vad passar bättre en sommarkväll på semestern än frusna daiquiridrinkar! Nu när melonerna är så goda så tycker jag ni ska frossa i dem på alla sätt ni bara kan och passa på att blanda lite goda romdrinkar på dem.

Trevlig fredagskväll, start på helgen eller semestern allihop!


Frozen melon daiquiri, 2 drinkar
2 ½-3 dl vattenmelonjuice (se nedan)
8 cl ljus rom eller Bacardi Limon
4 cl pressad limejuice (1 lime)
4 cl sockerlag (lika delar strösocker och vatten)
Melonklyfta eller limeklyfta

Mixa fruktkött från vattenmelon och sila/passera genom ett durkslag (och mät upp). Blanda ihop alla ingredienser i en låg vid burk och frys in. När sedan massan är halvfryst ett par timmar senare så rör runt i den och skeda upp den i glas. Garner med en limeklyfta eller melonskiva.

7 kommentarer:

 1. åh va gott och svalkande,häftigt glas,heheh

 2. Vattenmelonerna är ju så smarriga nu. Dock lurade min grönsakshandlare på mig de med kärnor. Skulle vara mycket godare. Men mycket kärnor var det!!

 3. Sofie, din grönsakshandlare har rätt :-) Även om det är irriterande med alla kärnor. Fast ska du blanda drinkar gör det inget!

 4. Anonym sa...

  Mums drinken ser urgod ut : ) kram på dig finis/Sofia

 5. Aha, camping på Öland har det varit! Det har sin charm att campa faktiskt även om det är väldigt länge sen jag gjorde det.

  Tack för drinktips! Nu har jag en hos Amy och en här att fira in min semester med när det är dags i augusti :-)

  Kram och trevlig helg! Ingen ångest, lova!

 6. Jag äter melon nu som om det var min sista måltid! Gillar alla, men vattenmelon är min favorit. Fick dock med hem en dålig melon igår, fy faaaasen vad äckligt den luktade och smakade.
  Nu hoppas vi på lite varmt väder, men annars får vi skruva upp elementen här hemma och låtsas, för frozen daiquiries måste man ju ha :)

 7. Sofia Ekholm sa...

  Gott! Love the glass, haha! ;-)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.