Fredags comfort

1/04/2013

Äntligen är fredag, även om det inte är någon vanlig fredag eftersom vissa lyckliga fortfarande har något variant av jullov. Vi är fortfarande upp alldeles för länge och vaknar på tok för sent. Därför passar det bra att jag startade upp med nattjobb efter helgerna, även om det är grymt trist att lämna fredagsmyset. Åka iväg för att jobba natt fredagskvällar och eftermiddagspass på söndagarna är absolut värsta, för då är nästan alltid hela familjen samlad. Jag steg upp och åkte iväg för att träna i trängseln som råder på gymmet efter nyår. Varje år undrar jag sedan vart alla tar vägen efter ett par veckor. Varför är det alltid likadant. Fast nu ska jag inte vara kaxig, det kan vara Remsan som de undrar vart hon blev av framåt februari.
Hemma blev det sedan mysmat med asiatiska smaker som några av er fick en skymt av på facebook (fylla salladsknyten är en favorit). Berra och jag bestämde vid middagen (som ett försenat nyårslöfte) att vi ska försöka äta bara färgglad mat. Vad tror ni om det? Kanske ska göra som min väninna när hon utmanade sina döttrar och satte uppe en lapp med sju färger som de på något vis skulle få i sig varje dag (inte genom godis då...). Maten på bloggen idag är bara färglad inuti brödet så den kanske knappt får godkänt. Det är i alla fall riktig comfort food, som vi kan bli sugna på precis när som. Lowe har till och med önskat det till frukost...


Quesadilla är ett av de bästa tapas som finns och det åt vi när vi tröttnat på all julmat för någon vecka sedan. Denna gång fyllde vi tortillabröden med lite överbliven salsasås, tunt skivad squash, paprika, lök, salami, skivad färdig grillad kyckling, jalapeño och inte att glömma bort, en god ost. Stekt i grillpannan, men det går lika bra i ugnen eller vanlig stekpanna. Fasen, nu blev jag hungrig igen...

Ha en skön helg mina vänner!

9 kommentarer:

 1. Quesadilla är en favorit och man kan fylla dem med nästan vad som helst! Låter bra med färgglad mat!

 2. jag tycker absolut den får godkänt! huvudsaken är ju att man får i sig det färgglada, sen om det ligger inuti ett bröd eller i en sallad eller vad som är väl oviktigt :)

  och angående det där med tränande människor så har jag mött oerhört många fler som är ute och promenerar och joggar under barnvagnspromenaderna de senaste dagarna, himla konstigt det där ;)

 3. Quesadillas är gott! Gjort till soppa några gånger med bara ost och lök tex. Smarrigt!

 4. Quesadillas är fantastisk snabbmat på rester! Jättegott och enkelt.

  Jag var på ett spinningpass på mitt gym i dag och hon som ledde passet konstaterade att vi som var där var gamla stammisar allihop. Inga som försvinner där inte. Men jag har slarvat med träningen i december så nu är flåset som det är. Men det kan ju bara bli bättre! Kram!

  Förresten! Tack för din kommentar hos mig! Jag vet att det är svårt att hinna med att kommentera ibland. Jag läser också din blogg ibland utan att ge mig till känna. Så vet du! Kram igen!

 5. Håller med, quesadillas ÄR verkligen grymt gott! Vi brukar göra med kesella och spenat, blir väldigt gott!

  Och ja, gymet ska jag också ta mig till snart. Mina tre-pass-i-veckan har tyvärr inte hunnits med sedan mitten av december då jag ofta kör 12-timmarspass på jobbet men snart! Snart är jag tillbaka.

 6. sv: Vad roligt, jag är också helt beroende! Det finns så många bra böcker i appen som man vill läsa :) Var bok två bra? Jag har ju precis börjat med den :)

 7. Å såna är ju så himla goda. Och lätt att fixa till. Lite hacka och fylla men sen bara att värma och trycka i sig. Förstår verkligen att fredagsnatt och att sticka hemifrån på söndagseftermiddagar suger... Men det är ju därför såna som du är såna hjältar!

  God söndag och kram till dig!

 8. Ja, snacka inte så många som trängdes ute i joggingspåret i skogen i dag, helt otroligt! Inte för att vi joggade, men att promenixa där är fint det också:)
  Kan bara hålla med Lotta med att du och dina kollegor är våra stora hjältar, ni förtjänar så mycket mer än ni får!

 9. ha ha, jag gjorde också såna fast i dag söndag. och mycket enklre med bara västerbottenost och skinka.
  Dina såg mycket godare ut men jag ursäktar mig med att vi hade kylskåpsrensning .
  // Lena från make a head food

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.