Naturliga färgämnen

6/28/2013

Barnen och jag tycker det är roligt att färgsätta mat och dryck med olika frukter, blommor och bär. Helt naturligt och så långt ifrån läskiga E-nummer man kan komma. Även olika ätbara blommor är roligt att använda, även om de flesta kanske är mer vackra än goda till skillnad från frukterna. Förra året hade jag ett inlägg om ätbara blommor och lite bilder till det som inspiration. Här kommer ett par bilder till där Milia och jag lekte med blåbär i både is och i glass. Knyckte ett par penséer på jobbet som vi också testade att frysa in i glassen. Frukt och bär blir inte bara vackert i is eller glass utan även gott. Så nu hoppas jag ni experimenterar en massa i sommar!

Trevlig helg på er! Jag ska spendera min till större delen på jobbet, men är inte så deppig för det. Det är så roligt när alla vikarier har kommit för de är så taggade och glada. Inte för att det gnälls så mycket annars på jobbet, men det är härligt med lite friska fläktar så här sista dagarna innan semestern.


En liten tjej som var mycket nöjd med sin blåbärsis. Dock blev det blåa fläckar lite här och där, så tips är att inte plocka isen för mycket med fingrarna...

 
Isglass gjord på flädersaft, blåbär och penséer. Isglass utav rabarberdricka, jordgubbar, hallon och blåbär.


5 kommentarer:

 1. Så snyggt och helt naturligt, gillas! Ha det bra, kram!

 2. Glassarna är verkligen så fina! Och goda är de säkert också! :)
  Ha en fin dag!
  Kram
  //Lana

 3. Ska överraska sonen med att göra isglass. Han har pratat om det länge. Hr själv jobbat som sommarvikarie inom vården en gång i tiden. Det var roligt och lärorikt. Och man märkte som sagt att den ordinarie personalen uppskattade nya/andra kontakter. Ha en bra jobbhelg.

 4. Oerhört fina, helt ljuvliga faktiskt! Får bli att hålla ögonen öppna efter penseer som det kan nallas av:)

  Hoppas det är en riktigt bra helg, visst är det kul när det kommer nytt blod på jobbet, det behövs!

  Kramar

 5. Isglassarna med penseerna är ju helt bedårande! Och vilket kul och bra sätt att uppmuntra barnen i köket. Ha en bra (jobb-)helg! Kram

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.