Ljuvliga sommarsallader

7/10/2013

Det kanske inte blir alltför mycket hela recept jag bjuder på i semestertider eftersom det blir enklare mat i värmen. För mer sån inspiration får ni följa med mig via Instagram eller Facebook. Där har ni kunnat se hur bra det är att vara lite lat inför utflykterna till stranden då jag gärna packar ned blandat plock. Jag tar med det som finns hemma just då, så som ostar, charkuterier, grönsaker, nötter, oliver, frukt, bönor... Listan kan göras lång. Vi äter även mycket sallader på sommaren, gärna med något grillat till. Idag får ni inga exakta recept utan bara inspiration så att ni passar på att njuta av allt gott somm finns nu.


I denna sallad hamnade en del som vi odlat själva så som plocksallad, jordgubbar och gurkört (de blå vackra ätbara blommorna som har en lätt smak av gurka). Och så lite köpt som oliver, nektariner och parmesan. Till den åt vi quesadillas och grillad kyckling som jag vann från Kronfåglen med smak av chipotle, vilket inte märktes, men som var mycket god för att vara färdigmarinerad.


Här är en sallad som är en komplett måltid. I botten finns kokt bulgur som knappt syns toppad med beluga linser, picklad rödlök, paprika, stekt halloumi och krispsallad.

Det går inte säga annat än att sommarmaten är ljuvlig!
Nu ska jag fila klart min veckomeny som jag ska presentera i P4 Kalmar nästa vecka. Fem luncher och fem middagar! Jag hoppas att ni kommer lyssna på mig och gärna laga någon utav rätterna. Bara det nu blir en bra veckomeny...

7 kommentarer:

 1. Vad kul att få vara med i radio! :)
  Salladerna låter otroligt goda! Älskar halloumi!
  Ha en toppen dag!
  Kramar!
  //Lana

 2. Så vackra sallader, man blir glad av att bara se på dem :) Kram

 3. Tänk sallader är något jag gärna glömmer bort som måltid istället för bara "vid sidanom" Måste testas :)

 4. Använder också gärna jordgubbar i salladen. Enkelt och lättsamt är ledstjärnan här också vad gäller matlagning. Precis som det ska vara. Vart/när kan man höra dig på radion?

  P.S. Tycker inte heller om ren Stevia. De är för sött och svårt att få rätt mängd, tycker jag. Jag tycker mycket bättre om tex. Icas Stevia strö som en blandning av Stevia och Sukrin. Det kan man använda på precis samma sätt som strösocker och jag känner inte någon bismak. D.S.

 5. Underbart färgrika sallader! Gurkört är verkligen en härlig färgklick men vi vill minnas att den hade en otrolig spridningsovana från när A.s mor odlade den...

  Lycka till med planering, sändningen lär du klara på egen hand utan lyckosparkar så garvad som du är i gamet vid detta laget:)

 6. Gurkört är barndomsminnen för mig, hade alltid det på tårtor och liknande när jag var liten, hade några plantor i trdgården.

  Tack för fina salladstips, jag tycker själv om sallad på sommaren, så länge de är matiga. :)

  Ha det gott på semestern, kram

 7. Så vackra sallader! Jag väntar på att gurkörten ska börja blomma så jag kan slösa med den som dekoration i mat och dryck. Den är ju så fin!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.