Blomkålstabouleh som tillbehör

9/17/2013

Någon av mina matbloggande vänner gjorde för ett tag sedan tabouleh med blomkål och broccoli som jag blev sugen på att testa. Jag minns inte vem det var och googlade runt utan resultat samt frågade på Instagram utan att någon gav sig till känna. Om du läser detta så tackar jag för inspirationen. Jag har tidigare testat att göra blomkålsris, men även om jag gillar blomkål så blev det på något sätt fel när hjärnan tänker ris. Här blev det annorlunda eftersom blomkålen blandas med så mycket annat gott. Men jag lär väl få äta upp att jag ännu en gång lägger upp ett recept på tabouleh som inte innehåller mestadels persilja, men det får jag ta. Vi tyckte det blev ett gott tillbehör i alla fall. Vi åt det tillsammans med kyckling som jag hade fyllt med keso blandat med vitlök, basilika samt cocktailtomater som ugnsbakats på låg temperatur i ett par timmar och matyoghurt blandad med paprikapulver och cayennepeppar. 
Tabouleh med blomkål, 4 pers.
1 eko. blomkålshuvud (är lite mindre än de icke ekologiska), fint mixat eller grovt rivet
3 dl finhackad bladpersilja
1 dl finhackad mynta
2 tomater, tärnade
2 vitlöksklyftor, fint tärnade
1 gul eller rödlök, finhackad
1-2 citroner, pressad saft
olivolja
salt och svartpeppar

Koka upp lättsaltat vatten och koka blomkålen nästan mjuk, tar endast någon minut. Slå bort vattnet och låt den ånga av. Blanda sedan med de övriga ingredienserna. Smaka av med olivolja, citronsaft, salt och peppar.

11 kommentarer:

 1. Låter ju jättegott! Ska jag testa istället för blomkålsriset jag brukar göra :-)

 2. Åh, det här lät ju gott! Tveksamt om jag får med resten av familjen, men det är jag som bestämmer! :)

 3. Va smart att göra tabouleh på blomkål. Det låter supergott och något jag absolut ska testa :)

 4. Vi provade också att göra blomkålsris och visst var det gott, men vi stod väl inte upp och gjorde vågen om vi säger så... Men att röra samman som en tabouleh känns faktiskt mer intressant, det blir ju som en grönsaksröra istället då!

  Good idea:)

 5. Spännande! Blomkål är verkligen toppengott!!!

 6. Så gott det ser ut!!

 7. Låter jättegott! Har du också fått på skallen för att du kallat något tabbouleh fast det inte haft tillräckligt med persilja i? Jag fick en riktigt sur kommentar en gång från någon som tyckte att jag var helt fel ute med att kalla det jag hade gjort för tabbouleh :-) Tur att luften är fri!

 8. *skriver upp på måste-göra-listan*

 9. Blomkålstabbolueh gjorde jag för ett tag sen och skrev om på Instagram, det är kanske jag som är skyldig? Spela roll, gott är det i alla fall! :)

 10. Låter som ett otroligt gott (och nyttigt) tillbehör!

 11. Det här blev jättegott! Barnen var inte så nöjda, men det är jag som bestämmer menyn :)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.