Fräscha fiskpaket

7/24/2014

Eftersom vi äter mest fågel, fisk och skaldjur så är det också det som främst hamnar på grillen hos oss. Barnen äter all sorts fisk, men lax är absoluta favoriten. Jag vet inte vad det är om det är färgen eller om de tycker att den smakar mycket mer än till exempel torsk, men det finns ju en rad andra smakrika firrar. Hur som helst tycker jag att fiskmiddagar blir lagom mäktiga i denna sommarhetta som drabbat vårt land. Är det fler än jag som smälter bort...

 
Att lägga hela middagen i foliepaket och grilla är allt från smidigt till gott och trevligt. Denna gång valde jag lättkokt broccoli, lätt kokta morotsslantar samt lade till potatis i barnens paket och i de vuxnas fänkål och färsk knipplök. laxen kryddade jag med salt och svartpeppar och lite citronskal.
Men här är det fritt fram att välja vilka grönsaker ni gillar och sedan bara vika ihop paketen och grilla i cirka en kvart.


Så istället för att krydda fisk och grönsaker innan de grillades gjorde jag en citronmarinad och hällde över de färdiga paketen istället

Citron- och parmesanmarinad
2 små citroner eller 1 ½, rivet skal och pressad saft
½ dl olivolja
2 vitlöksklyftor, pressade/rivna
50 g finriven parmesan
salt och vitpeppar

Blanda ihop citronzest, citronjuice samt olivolja och smaka av så du får en lagom syra. Blanda ned vitlök och krydda. Blanda sist ned den rivna parmesanosten och häll marinaden över de varma grillade paketen.


Tyvärr tappar ju både fisk och grönsaker färg en aning när de tillagat, men jag hoppas ändå ni blir sugna att testa!

2 kommentarer:

  1. Anonym sa...

    Vi har så tråkigt fiskutbud här där jag bor, så jag måste ta mig in till stan för att köpa fisk vilket leder till att jag äter det mer sällan än jag önskat. Men se smälter bort, det gör jag inte, I lööv this! Ha det fortsatt fint i sommarvärme!
    Ps Inget Sthlm inbokat snart?)

  2. perfekt sommar mat när man kan lägga det mesta på grillen

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.