ThaiBoat

8/25/2014

Innan jag skulle träffa Spendrups, Kinna Jonsson och de andra matbloggarna i recepttävlingen i samarbete med Cono Sur Vineyards & WineryRestaurangakademin i Stockholm hade jag stämt träff med Karin, Sandra och Håkan och Anki. Lotta som skulle också ha mött upp oss, men fått förhinder, hade föreslagit att vi skulle ses på Thaiboat. Detta passade mig perfekt då jag hört en hel del om stället men aldrig tagit mig dit.Thaiboat är som de själva beskriver det- food, beach and bar. Restaurangen är alltså en båt som ligger på söder i Stockholm där du kan välja att antingen äta i den Thailandsinspirerade inomhusmiljön på båten eller ta en drink på "intilliggande" sandstranden i en solstol. Det syns lite dåligt på min bild, men båten skymtar i bakgrunden och den kongjorda sandstranden i framkant av bilden. All ni som varit i Thailand känner säkert även igen pannkaksvagnen på bilden.


Eftersom vi skulle vidare för att laga och äta mat valde vi att enbart ta en drink. Jag som älskar chili på alla vis valde självklart en drink med chilihetta i - Thai Passion, med smak av passionsfrukt och chili. Slurp! Och lite hå hå... när hettan från chilin smög sig på.

När solen kom fram kändes plötsligt långbyxor och jackor överflödiga och vi drömde oss bort till Thailand för en stund.

Miljön på ThaiBoat påminner en hel del om restauranger vi besökte när vi var i Thailand med sin inredning som var nästan enbart trä. Jag kan tänka mig att det är fantastiskt mysigt på kvällen när de kulörta lamporna tänds och du sitter och njuter av thaimat. Bilden här är från en av de delar som är tillbyggda intill båten och inne i båten var snäppet ännu mysigare. Som den matnörd jag är sneglade jag lite på de ätande gästernas tallrikar och kan meddela att maten så helt galet lockande ut. Så nästa besök kommer jag även äta mat på båten.

Vi valde att sitta ute i sanden eftersom vädret var soligt denna dag. Här är Karin med kameran i högsta hugg och jag kan lova att jag har en hel del sådana bilder av min bloggkollegor från träffen eftersom alla fotar allt hela tiden. Och det är så härligt att träffas eftersom vi alla är likasinnade! Jag kunde inte låta bli innan vi skulle vidare att testa ännu en chilihet drink och valde denna gång Thaiboat med smak av jordgubb och chili. Jag säger bara Oh maj gadd! Så har ni vägarna förbi, droppa in på en AW eller boka och testa deras mat.

12 kommentarer:

 1. Ser mycket trevligt ut. Kram!

 2. Ett av mina favoritställen så det svider verkligen att jag inte hann komma förbi, speciellt som vädret blev perfekt för att "sitta på stranden" :-) Maten är riktigt bra här också och det är lätt att sitta kvar länge, länge efter maten och ta några Singha till och låtsas att man är i Thailand fast det är mitt på Söder. Underbart. Vi ses snart ändå! Kram!

 3. Har varit där, och det tack vara Lotta. Var hur gott som helst och jag älskade drinkarna!

  Kram kram

 4. Men det var ju verkligen helt otroligt, vi bara tjatar här hemma om vilken tur vi hade med vädret! Att solen visade sej hela tiden och värmde oss så var bara nästan för bra för att vara sant, underbart och vi hade gärna suttit där mycket längre tid:)
  Tack så mycket för trevligt sällskap (som vanligt) och så hoppas vi att det inte tar för lång tid tills nästa date,

  kramar i massor!

 5. Men vilket trevligt ställe! Ska jag komma ihåg om jag har vägarna förbi huvudstaden någon dag :)

 6. Vilket bra tips ska försöka ta mig dit nästa gång jag är i storstan:)

 7. Vilket härligt ställe! Och vilken semesterfeeling det inger :)

 8. Fnisss, jag jobbade tidigare på arkitektkontoret som ligger i glasbyggnaden intill Thaibåten. Många av mina dåvarande kollegor var sura och gnälliga eftersom inte tyckte att Thaibåten höll den strama estetiska standard som de förordade. Heja Thaibåten, säger jag!

 9. Alltså, de där drinkarna ser fantastiska ut! Och stället också förstås, ska jag komma ihåg nästa gång vi åker till Stockholm (om sisådär 5 år blir det väl om det blir som det brukar ;))! Hela eran kväll där i huvudstaden verkar ju för bra för att vara sann, måste blogga mera så att jag också får göra såna roliga saker och träffa er finingar lite mer! Kram!

 10. Ja, heja Thaibåten! Grymt bra ställe!
  Det var riktigt kul att komma iväg och träffa de andra, även om det blev en kort visit för mig i huvudstaden.

 11. Härliga bilder Emmy, jag måste gå en kurs! Du får sånt härligt ljus och skärpa. Härligt ställe det där, vi får äta där nästa gång!

 12. Jag har i och för sig bara varit där och ätit en gång, men då var maten så där god som du tyckte att den såg ut :-)
  Det är nog dags för ett nytt besök nu när jag sett dina bilder!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.