Köttbaren i Stockholm

8/28/2014

Det är väldigt olika hur bra restaurangbesöken faller ut när man är på resande fot. Ofta rycks man med av en viss semesterkänsla och all mat tycks smaka bättre än den hade gjort hemma i ens egna kök. Men det är inte alltid det är så och man kommer hem efter en del resor eller utflykter och känner att man har inga restaurangtips alls att komma med. För en foodie som mig är självklart det första alternativet jag alltid hoppas på. Och efter helgens snabbvisit i huvudstaden kändes det så, okej om jag inte räknar in de stopp bussen gjorde på samma vägkrog på resan fram och tillbaka.
På lördagen strosade min bror (som snällt fått öppna B&B för sin lillasyster) bland affärerna i city. Av en slump inne på Designtorget föll min blick på kokboken Flippin' Burgers och jag blev sugen att göra ett besök på restaurangen med samma namn. Eftersom jag hade en buss att passa som skulle ta mig till Kalmar så kunde vi inte vänta i de 30 minuter det skulle ta att få ett bord. Okej vi hade haft liiite mer tid om inte en viss person prompt skulle kolla handväskor och höstskor i varenda butik... På vägen hade vi gått förbi Köttbaren som jag minns att Helena tipsat om, och styrde istället stegen dit.


 När vi först klev in trodde vi knappt att de serverade någon lunch eftersom restaurangen ser ut som en riktigt gammal rustik "butcher shop", men med kombinerad delikatessaffär. Från denna vinkeln syns mest delikatessdelen, men i den bortre änden av disken fanns kött att köpa med sig hem och laga något gott på hemma och då kanske kombinera med annat gott från hyllorna längs väggen.

Nu visade det sig att de hade flera rätter att välja på till lunch. Efter mycket velande fram och tillbaka eftersom allt på menyn lockade valde min bror och jag olika rätter för att kunna smaka på varandras.


Jag lurade dessutom min bror till att beställa in varsin drink och för er som blir förskräcka kan jag meddela att klockan i alla fall hade passerat 14... Valet föll på en Bourbondrink och passde oss perfekt. Bourbon blandat med honung och citron smakde både fräscht och gott före maten. Jag gillade deras idé med isen skarpt. Vi fick varsin stooor iskula som höll drinken kall utan att isen smälte och spädde ut drinken.


Jag valde pulled beef burger med coleslaw och chips till. Köttet var fantastiskt mört och hade en perfekt balans av både rökighet och chilihetta. Och även om jag är van vid en del chili så tror jag ändå inte att många skulle uppleva maten för het. Betydligt godare med lite salta potatischips till burgaren istället för pommes.


Min bror valde beef ribs med bbqsås som även den serverades tillsammans med coleslow och chips samt en rad olika picklade grönsaker. Dessa ribs var det ljuvligaste och möraste kött jag ätit i hela mitt liv. Både brorsan och jag stönade vid första tuggan och då är maten bra vill jag lova.


Jag ger Köttbaren fullpott i mitt betyg! Bra service, underbar inredning (även toaletterna), skön atmosfär, fantastiskt god mat och man knatar ut därifrån med en riktigt feelgood-känsla i hela kroppen. Jag kommer tillbaka - se det som ett löfte!Nu ska jag bara bearbeta Olof så vi kan öppna en filial i Kalmar. Så är det någon som känner till en bra lokal - let us know!

9 kommentarer:

 1. Låter spännande :)

 2. Själv är jag supportive och tycker det låter som en hyvens idé! Det finns väl dock lite konkurrens i form av nyöppnade Kalmar Kött och Bar, dessvärre. Men Remsans & Olofs Kötthak har potential!!

 3. de bästa restaurangtipsen tycker jag man får från andra matbloggare, då vet man att det är från människor som gillar mat och har lite krav på maten! jag åt pulled pork på en restaurang i sthlm när vi var där i somras som var sämre än den jag gör hemma, då blir man ju ledsen. men köttbaren ska jag lägga på minnet, ser himla trevligt ut!

  och bra kämpat inatt! hejaheja!

 4. Jag är hellre utan kött än äter medioker sådant. DET HÄR såg ju gudomligt ut!
  Kram!

 5. Köttbaren har vi varit på, fast den i Malmö, och var så väldigt nöja med maten där. Inredningen är kalas, speciellt herr M trivdes väldigt bra och allra bäst när servitörerna dök upp klädda i sina vita styckarrockar:)
  Vi skulle nog gått dit där istället för dit vi gick på lördagskvällen, där kan vi snacka om mindre lyckat, inte misslyckat men absolut inget WOW..
  Och det säger vi, öppnar du och Olof kötthak i Kalmar så kommer vi på premiären, det är en sak som är Allan!

  Kramar

 6. Jag lär nog aldrig driva någon köttkrog eller någon annan restaurang för den delen heller, men det hade varit coolt. Sen kanske inte lika roligt att slita hårt för att bjuda folk på bra mat. Det är bättre de fortsätter droppa in på bistron när de känner för det :-)

 7. Härligt! Jag har inte hunnit testa den i Malmö ännu (så nästa filial blir säkert i Kalmar, snacka med Melker!) men nu känner jag mig riktigt manad!!

  Kram

 8. เกมยิงปลาออนไลน์ เล่นง่ายได้เยอะ slot online
  https://www.live22easy.com/


 9. If you're American, soccer probably isn't your cuppa tea.
  บ้านผลบอล

  First of all, at all times I used the soccer teams themselves as a starting point.
  ผลบอลvip

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.