Matäventyr i Malmö

12/07/2014

Andra advent och inte en julklapp fixad, ingen plan med julmaten och inget julgodis i någon burk. Och ändå inte det minsta stressad. Känns rätt skönt. Men vem vet jag vaknar kanske kallsvettig med bultande hjärta en morgon och undrar hur jag egentligen tänkte. Barnen har bakat lussekatter med farmor och jag har lovat att vi ska baka pepparkakor någon dag. Sedan får vi se hur vi löser allt det andra.
Ikväll har jag myst med barnen och vilat benen efter allt gående i Malmö. Jag får återigen tacka för alla restaurangtips. Några har vi tidigare besökt (Bastard, Lemongrass, TGIF och ett gäng andra runt Lilla torg) och ett par andra spar vi. På fredagen var flera av oss sugna på indiskt och bästa indiska maten skulle finnas på India. Maten var mycket god och jag är glad att jag följde servitörens rekommendationer om valet av styrka på maten. Min medium starka balti lamm öppnande ändå upp varenda por på min kropp! Atmosfären på restaurangen var inte den mysigaste jag upplevt, men gav ett stilrent intryck med indisk touch.
Efter lördagens hotellfrukost dröjde det framåt eftermiddagen innan vi var hungriga igen, vilket passade bra då vi skulle till Malmö Arena på kvällen för att se ÄGD. Schyffert och Lindström levererade som vanligt med både humor och träffsäkerhet, men även en del eftertanke. Linn hade nosat reda på ett ställe, Laziza, som serverade libanesisk brunch/buffé som låg i närheten av vårt hotell, så efter shoppingrundan slank vi in där före uppfräschning på hotellet. Det blev ett perfekt alternativ till sen lunch/ tidig middag. Närmare trettio olika rätter serverades så det fanns något för alla smaker. Inte den bästa libanesiska mat jag ätit, men helt klart värt ett besök! 129:- och du kan äta libabröd och olika röror tills du rullar ut.
Efter showen hade jag bestämt att vi skulle äta nattamat på La Raza, som jag spanat in tidigare på dagen. En mexikansk tacorestaurang med en lång meny med olika tacos och självklart fanns det både tequiladrinkar och lagrad tequila att sippa på som den var. Jag säger bara - den svenska fredagstacosen kan slänga sig i väggen! Nu snackar vi tacos. Vi testade alla olika sorter som alla fick tummen upp. Berra passade dessutom på att köpa med sig ett par chilisåser hem. Om det beror på att jag är medelålders och ute för sent en lördag eller var för nykter i förhållande till det sällskap som firade sin kompis 25-årsdag vet jag inte, men musiken/ljudnivån var aningen för hög. Men utöver det ger jag enbart stället plus! Tre tacos för 65:- är taget!
Lite tips från mig och plötsligt känns kommande veckas matsedel aningen beige, ha ha... Får nog låna lite chilisås av maken!


Ha en härlig vecka och stressa inte för mycket inför jul, om ett par veckor är den över och vi börjar längta och planera inför nästa sommar!

9 kommentarer:

 1. låter som du haft en härlig helg

 2. jag har fixat några julklappar men annars är det mest... var det inte augusti nyss?-känsla här hemma. fattar ingenting!

  vi åt på en mexikansk restaurang i sthlm som hette Coba som verkar ha lite samma koncept som la raza, fast coba var väldigt mycket dyrare. men det var gott, så nästa gång du ska till sthlm kan jag rekommendera den. där fanns det inga santa maria-köttfärs-tacos heller ;)

  kramar!

 3. La Raza låter som något för mig! Malmö nästa!

 4. I morgon ska jag föreläsa om stress på min arbetsplats! Jag är ju en gammal "stressjuk" och vet vad stress kan leda till! Mitt tips är att hitta och ge sig tid till vilostunder varje dag, lite som meditation. Det är förebyggande.Och så får man inte glömma att det faktiskt blir jul ändå, oavsett om man inte hinner allt. Jag hoppas att det lugn du har fortsätter och kanske smittar av sig på andra!

  KRAM PÅ DEJ!

 5. Brunchen är i planerna, och den mexiacanska restaurangen är också på agendan (Håkan jublar lite extra), kanske vi dessutom slår till på det Indiska stället:) Malmö tur och retur några gånger, tur att vi har så nära dit. Och tur att du skickar tipsen vidare:)

  Nej, någon stress över julen känner vi inte - i alla fall inte här hemma... Håkans jobb är ju som mest hektisk vid denna tiden så då behöver hemmet vara lugnt. Det är liksom inte lönt att stressa upp sej, så resonerar vi, det blir jul oavsett hur vi gör. Sen har vi ju inte så mycket att tänka på bara för att det är jul, knappast några julklappsinköp alls och knytkalas på julafton.
  Sen drar vi till Köpenhamn i mellandagarna för minisemester, avkopplande och skönt:)

  Kramar till dej, Emmy.

 6. Nä, jag känner heller ingen julstress direkt. Klapparna, de få vi köper, beställer vi på internet och i år blir det bara jag, Calle, Clara, Mamma, Pappa och Isbjörnen som firar jul ihop. Lugnt och skönt! :=)

 7. Jagr det väldigt lugnt med julen och har just kommit på att jag borde nog beställa julklapparna från Etzy nu om de ska hinna fram i tid... Men med vuxna barn blir det en annan slags jul. Klapparna blir mindre viktiga och maten mer i fokus. Precis som jag vill.

  Visst är det kul att besöka andra städer och äta runt på restaurangerna! Superkul och vissa är fullträffar medan andra blir första och sista gången. I Berlin var vi också på ett ställe som får Santa Maria-tacos att blekna. Dolores tror jag att det hette. Ojojoj vilka burritos! Svarta bönor och chilisås som bränner än.

  Kram på dig!

 8. Kanske kan låna ut lite chilisås om det krisar! =•]]

 9. Ingen stress alls här gällande julen... det brukar fixa sig ändå :) Däremot är det rätt så mycket att göra på jobbet och även om jag lagar och bakar mycket så kommer de där recepten inte upp på bloggen av någon konstig anledning...
  Låter som ni haft en mysig helg, gott med indisk stark mat och libanesiskt bara älskar jag ju... kram!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.