Pepprig värmande blåbärsdricka

12/17/2014

I denna kyliga årstid är det gott med olika sorters varm dryck och då inte bara glögg. Det finns så mycket gott man kan blanda ihop eller krydda som passar fint när man fikar utomhus. Här är en lite annorlunda dryck att ta med sig, blåbärsdricka som kryddats med stjärnanis och svartpeppar. En hel del svartpeppar faktiskt, men hur knasigt det än låter blir det mycket gott. Jag blandade cirka 5 dl blåbärsdricka med två stjärnanis och nästan en tesked malen svartpeppar som jag värmde. Har du gott om blåbär i din frys kan du göra egen blåbärsdricka enligt receptet nedan, eller så går det bra med den man kan köpa färdig. Men testa för drycken värmer härligt vill jag lova!

Blåbärsdricka
3 l blåbär (gärna bär som varit frysta som saftar av sig lite mer)
20 g citronsyra
1 l kokt vatten
2 dl socker

Mosa bären i bunke, tillsätt citronsyra och häll på det kokheta vattnet. Låt stå i samma bunke i två dygn. Sila av bären. Tillsätt sedan sockret i den avrunna saften. Låt stå ytterligare i ett dygn. Sila återigen saften eller låt den rinna genom silduk och tappa sen upp den på välrengjorda flaskor. Späd med vatten vid servering om så önskas.

Gissa om några har börjar räkna ned hos oss nu! Bara ett par dagar kvar till jullovet och en endaste vecka kvar tills tomten kommer. Om han kommer... Det bor ju ett par ganska busiga barn hemma hos oss, ho ho...


4 kommentarer:

  1. Låter spännande och annorlunda med svartpeppar i. Kram!

  2. Svartpeppar och blåbär, säger du... Låter gott!

  3. Hjälp, vad gott det här låter! Kul med ett alternativ till glögg, dessutom :=) Kram!

  4. Låter som ett väldigt gott alternativ till blåbärssoppan, kanske något för vasaloppsåkarna att sippa på.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.