I himlen och vände

4/04/2013

Mitt påsklov började minst sagt svindlande. Efter att min man läst (högt) en annons om att det gick att testa på helikopterflygning på påskafton var barnen rörande överens med honom att det skulle vi göra. Vi... Jag också alltså... Nu pratar vi om den fega människa som skriker högt i "Vilda musen" på Grönan. Ja, en av barn åkattraktionerna. Samtidigt vågade jag inte släppa upp resten av familjen i luften och själv stå kvar på backen. Var vår sista dag kommen så skulle den vara det för oss alla.


Eftersom jag nervöst slängt kameran runt halsen ville jag sitta där jag kunde fota ut genom fönstret, fram alltså. Fast gud vad jag ångrade mig när vi lyfte och jag lite panikslaget stirrar ut genom glaset i golvet. Det är mina knän som syns i den nedre kanten.Efter någon minut försvann rädslan och det blev bara helt fantastiskt! De sa att vi flög 300 m upp över all husen och titta där är vår lilla hus. Så nu vet ni vart jag bor!


Vi bor bara en liten bit från brofästet på Kalmarsidan så piloten styrde helikoptern ut mot sundet. Vilken känsla att glida fram över landskapet.

Sedan tippade tjejen hela helikoptern så gled på sidan över kanten av Kalmar. Barnen tjöt högt av upphetsning bakom mig så det till och med hördes genom helikoptermuller och hörselskydd. Ni skymtar slottet på sin halvö mitt i all vit is.
 
Här kommer vi flygandet med helikoptern tippad åt andra hållet. Jag höll upp handen för att ta spjärn mot dörren, men drog tillbaka den för jag var rädd att dörren skulle gå upp. Ha ha... Snacka om spänd passagerare...


Ett nöjt men något skakigt gäng klev ur helikoptern en stund senare. Barnen hade velat åka igen, men deras mamma var ganska nöjd (med sig själv...). Men en sådan fantastisk upplevelse!

13 kommentarer:

 1. Wow. vilken upplevelse! I somras kunde man åka över Glommen under Kräftfestivalen, men dyrt som tusan och det var en kortis, så vi blev på backen.

  Kram kram

 2. Men himmel så coolt!!!
  Vilka bilder sen! Ja du kan inte annat än le för när vi var på Grönan i somras åkte jag just vilda musen med Tyra och vem skrek mest tror du?? Ja inte bara av Tyra o mig utan av alla på hela tåget skulle jag tippa;-)
  Dax att susselussa!
  Kraaaam Anna

 3. Vad coolt att testa åka helikopter, vilken upplevelse!!!

 4. Herreminje, vilket äventyr! Jag är galet höjdrädd och hade nog svimmat halvvägs...

  Kram!

 5. Wow, vilken fin upplevelse! Kram

 6. Wow, vad läckert! Hatten av för dig, alltså. Rejält av. Att du lyckades fota också :-)

  Men! När jag såg bilden av ditt hus kände jag igen byggnaderna till höger, det är ju hotell- och konferensanläggningen Brofästet som mitt företag driver! Där har jag varit på konferens men då visste jag inte att du fanns, det var ett tag sedan :-)

  Ni ser ut att ha ett riktigt fint läge för huset, mycket natur runt omkring!

  Håll dig på marken nu och laga mat. En trevlig helg till dig och familjen önskar jag.

  Kram!

 7. Haha, kunde varit mig du skriver om! :) Men jag skulle faktiskt gärna vilja testa, men man kanske kan be dem att inte luta hela helikoptern... ;-) Bra gjort och jättefina bilder!

  Kram

 8. Det var ingen dålig inledning på påsklovet! Häftigt att se allt från ovansidan! Jag fick en väldig längtan till både Kalmar och Öland när jag ser bilderna:) Kram

 9. Åh vad härligt, det låter riktigt spännande:)
  Ha en riktigt bra dag
  Stor kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

 10. Gud, vad häftigt!! Skulle jag verkligen vilja testa. Åkte ett litet flygplan över landet för ett par år sedan. Så häftigt och vad mycket man ser!

 11. Åh, det högg till i magen för en sekund. Trodde först ni tagit en tur i ambulanshelikoptern. Tur och fint att det var en nöjestur och inget annat. Och vackra, vackra vyer! :-)

 12. WOW, vilken resa! Just att vara koncentrerad på något annat som att fotografera undertiden är lite avlastande ändå, det upplevde Anki när vi åkte linbana i Singapore högt högt över vattnet...
  Härligt när man kommer över sina fasor på detta viset, terapi i sin bästa form:)

 13. Tänk vad allt ser annorlunda ut från en annan vinkel. Som en helt annan plats! :) Häftigt, men jag vetetusan om jag vågat. Pirrar i magen bara av dina bilder!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.