Vegetariskt på menyn

4/08/2013

Jag får en del frågor både här, via mail och på annat sätt som jag tänkte svara på i ett gemensamt inlägg. Så passa på och ställ alla frågor ni har! Det kan vara vad som helst som rör bloggen, maten eller mig. Nu har ni chansen att vara riktigt nyfikna!

Detta blir förhoppningsvis den sista vinterbilden där mat presenteras. Vårsolen har börjat värma ordentligt med sina strålar och sakta smälter snön bort. Hur mysigt det än är med vinterns utflykter så börjar jag längta efter att packa ned helt annan mat i matsäcken. Soppor av alla dess slag funkar året om, jag kanske bara byter ut innehållet utifrån säsong. Det är väl ingen som direkt är sugen på en svalkande gazpacho ännu. Detta var tänkt som en soppa fast blev mer som en gryta, men det går att späda grytan mer om ni vill äta den som en soppa. Den är dock mättande utan några större tillbehör, ett gott bröd räcker.Vegetarisk gryta med savoykål och bönor, 4 pers.
250 g quornfärs
1 gul lök, hackad
300 g morötter, tärnade
1 msk (rökt) paprikapulver
salt och svartpeppar
½ savoykålshuvud
1 l grönsaksbuljong
200 g blandade kokta bönor

Fräs färs, hackad lök och morötter i en gryta med lite olja. Strö över paprikakrydda, salta och peppra. Slå på buljong ochvänd ned den strimlade kålen, låt allt koka tills morötterna blivit lite mjuka. Tillsätt de sköljda bönorna. Servera grytan/soppan tillsammans med ett gott bröd.

8 kommentarer:

  1. Gillar denna gryta, kål och bönor mums!

  2. Härlig gryta men som sagt, det får vara bra med såna efter den här va :-)

    Hm, vad undrar jag då? Ja, det är ju om fotokursen eftersom du tar så fina bilder. Men det får du berätta mer on in person i stället!

  3. Vilken fin bild! Så gott med en vegetarisk värmande rätt!

  4. Oj, det är ju en massa man skulle vilja fråga dig om. Jag funderade på om du är född i en "foodiefamilj"? Många av oss matbloggare har ju ett intresse som vi växt upp med. Kram!

  5. Ha ha vad galen den där bilden kändes, med snö och allt. Härlig gryt-soppa!

  6. Äh nu får det vara bra med snöbilder! Fin bild dock :)

  7. Är det kikärtor jag anar i grytan? Tänkte nämligen prova med blandannat det då jag har ett litet lager som måste tas av =)

  8. John, jag använde en blandning av både bönor och kikärtor.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.