Hemmafix

8/07/2013

Halloj! Nu har vi landat på hemmaplan igen efter ett par dagar i Stockholm. Vi har hunnit med en massa på kort tid känns det som. Även om jag inte hann träffa några av mina bloggvänner denna gång :-( Det viktigaste med besöket var en del häng med min bror och självklart besök på Gröna Lund och Naturhistoriska museet. Vi har betett oss som värsta lantisarna och barnen har tyckt att allt varit superspännande (okej jag också...) så som spänningen att bo på hotell, att det dessutom låg mitt i ett shoppingcentrum (Park Inn Radisson i Solna), att vi hade ismaskinen på vårt plan, att det gick att se nya Friends arena från hotellet, att det finns kakor på frukostbuffén (även om ingen åt några), åka tunnelbana, att det är rulltrappor nästan överallt, kolla på alla människor med denna mångfald av stilar, äta en massa gott på olika på trevliga ställen och allt annat vi har upplevt.

Nu är vi åter hemma och kör livet ur tvättmaskinen och får själva se till att det finns mat hemma och att den hamnar på bordet. Det är sjukt så lätt man vänjer sig vid att någon annan lagar maten, även jag. Men nu är det återigen jag som står vid grytorna.  Så idag har jag gått bananas i grönsaksdisken. Jag blir helt galen av alla underbara grönsaker som finns nu. Det är den största sorgen med att hösten kommer snart att det inte finns så mycket gott färskt längre, så det gäller att frossa medan det går!

9 kommentarer:

 1. Kul att ni haft en så fin vistelse här i huvudstan! :)

 2. Kul att tänka sig Stockholm som turiststad. Lite konstigt, men sådant missar man på något sätt när man själv bor här...
  Vilken underbar skördelåda, den här årstiden är för skön!

 3. Alltså alla dessa ljuvliga färgglada grönsaker. Vackert och gott. Kram

 4. Välkomna hem igen från en härlig tur, visst finns det massevis med roligt att upptäcka i hövvestan, kul att få uppleva allt genom barnens ögon också!
  Här drar vi tvättstugeracet också idag, perfekt tajmat med tanke på regnovädret som drar över vår stad idag:)

  Frossa i färggranna fräschheter är verkligen inte dumt, man blir överlycklig av att bara titta på dom!

  Kramar från oss båda

 5. Visst är det vackert i stockholm på sommaren. Håller med dig vad gäller grönsaker. Det gäller att frossa i det så mycket man kan. Och så länge det går. :-)

 6. Välkomna hem! :=)

 7. Anton Everbrant sa...

  Hej Emmy!

  Kikade in här när jag såg ditt recept på Bloody Mary moules. Är receptet på väg upp?

  PS
  Jag jobbar på Park Inn i Malmö, ni får komma ner hit någon helg, nära till Köpenhamn ådedåva!

 8. Receptet kommer så fort jag har möjlighet. Senare idag eller imorgon.
  En weekend i Malmö är aldrig fel. Får se när vi kan ta en tripp söderut.

 9. hoho, jag beter mig fortfarande som en lantis fast jag bott i "storstan" i 5 år nu... spionerar på grannarna och blir sjukt nyfiken när jag hör sirener (vilket ju är väldigt tidskrävande eftersom vi bor granne med ett sjukhus).

  din lilla grönsakslåda ser helt fantastisk ut, det gäller att passa på nu i skördetider!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.