Hemgjorda chokladpraliner

12/24/2013

Nu tar jag lite julledigt, från bloggen i alla fall, för på jobbet måste jag dessvärre visa upp mig. Jag kommer sova bort förmiddagen på julafton, men jag tror att tomten lämnar ett par klappar under granen som barnen kan roa sig med tills jag vaknar. Har Berra varit rikitgt snäll så kanske han också får paket, men det är frågan det...
Vi har i år delat upp julmaten mellan oss i släkten och så ska vi samlas hemma hos pappa allihop. Jag fick inte så mycket julmat på min lott att tillaga så jag hade därför tid att göra lite hemgjorda praliner. Det är det roligaste julgodiset att göra och inte så svårt som det kan verka. Jag har ett gäng små siliconformar som jag använder och det är sedan lätt att få fina praliner. Grundreceptet jag gör dem utifrån hittar ni här och så smaksätter jag dem lite olika fast med fyller de flesta med samma tryffelsmet. I år fyllde jag ett par med jordnötssmör och ett par med after eight-tryffelsmet (men receptet gav inte någon fast tryffel utan en lös smet som dock passade i pralinerna). Dessutom ses dadeltryffel som jag smaksatte med pepparkakskryddor och rullade i krossade pepparkakor samt bitar med vit choklad, gojibär och kakaonibs.


Ha nu en riktigt god jul mina vänner så ses vi i mellandagarna igen! Kramar!

1 kommentarer:

  1. Men SÅ SNYGGA praliner, riktigt proffsiga!
    Hoppas jul på jobbet änåd blev okej och att ni fick fira ordentligt när du väl var på plats.
    God fortsättning Emmy - hoppas vi ses nästa år!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.