Inte den vanligaste sommarmaten kanske

7/10/2014

I denna värmebölja så känns det som jag och maken är mest sugna på kall mat så som matigare sallader och barnen skulle kunna gå runt på glass om de bara fick. Även om jag är betydligt friare när det gäller glassarna så här på sommarlovet. Och så går grillen på högvarv, vilket även grannarnas verkar göra eftersom det ligger ett konstant grillos i villakvarteren. Denna kvällen skulle barnen önska middag och då önskar de båda fondue! Sen att de mest doppar köttet i grytan och äter grönsakerna råa bredvid är en annan femma, men de älskar detta så som all annan plockmat.


Blandade grönsaker för alla smaker. En del mer rymningsbenägna än andra och får fiskas upp med sked ur grytan om man inte planerar i vilken ordning maten träs på. Det blir till slut en liten tävling om vem som kan trä på mest och dessutom få upp allt ur grytan kvar på spettet.

Testade detta goda rödvin Les Dauphins Côte du Rhône Reserve (72458), som för övrigt har en grymt snygg flaska, till maten. Min buljong var denna gång ganska kryddig men inte så chilihet som den brukar vilket gjorde att vinet passade riktigt bra till maten. Jag kan tänka mig att vinet smakar gott till en rad olika grillade rätter, särskilt till kyckling, men också framåt hösten till en boeuf bourguignon som fått puttra ett par timmar.

Antingen brukar vi ha kött, kyckling eller så har vi testat ett par gånger med fisk och skaldjur. Denna gång skulle det prompt finnas korv att doppa, så det fick bli lövbiff och korv. Att välja korv är en djungel tycker jag. Inte bara det att det finns så många sorter idag utan för att innehållet varierar så otroligt. Alltså dessa korvar med 30 % kött i, är det inte bättre att välja helt vegetariska korvar då?
 
 
Jag ska se om jag kan få upp lite bilder från vad jag har roat mig med på semestern utöver att äta en massa mat. Allt hamnar inte här på bloggen då det inte finns tid till det, men kika in på Instagram (@remsans_bistro) så dyker det upp desto fler bilder som förhoppningsvis kan inspirera er.

Något som kanske inte är så kul att lägga upp på bloggen är alla dessa bilder man skulle kunna ta på mig med hörlurarna i öronen eftersom jag lyssnar på ljudböcker så fort jag får chansen. Tvätt och annat plock tar jag mer än gärna på mig, ha ha... Och det är underbart att i semestertider hinna plöja igenom en del som jag haft i min "bokhylla". På tal om det ska jag krypa i säng och lyssna klart på Stjärnlösa nätter (rekommenderas!).

5 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder:)
    Stjärnlösa nätter har jag inte läst är den bra?

  2. Vilken härlig mat! Jag har aldrig gjort fondue, men oj vad jag blev sugen!

  3. Jag lyssnade på boken och hade svårt för författarens röst eftersom den påminde om en kollega till mig, så jag blev tvungen att flera gånger titta på en bild av författaren. Men annars tycker jag boken helt klart är läsvärd. Tar upp att även pojkar/män blir bortgifta mot sin vilja.

  4. Det låter som ni har det gott, jag har ännu inte kommit in i något läsflow, jag saknar att läsa men har svårt att hitta ro.

  5. Anonym sa...

    Tycker all typ av plockmat (förutom julbord då kanske) passar finfint på sommaren. Det är kul o lätt att äta, brukar vara uppskattat av barnen med!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.