Rosétips

7/06/2014

Det är inte ofta jag köper boxar med vin därför att jag sällan tycker att det går åt så mycket vin av samma sort. Ja, om du inte har många gäster vill säga eller om det är ett vin som passar till en mängd olika sorters mat. Detta rosévin, Poggio Rosato Toscana (2089), var ett sådant vin tycker jag. Vi började att bjuda på lite blandat plock när gästerna kom, som olika ostar, kex, charkuterier, jordgubbar och melon. Senare grillade vi kyckling samt majskolvar och åt en kall vitlökssås och sallad med ruccola, mangold, nektariner, valnötter och fetaost till det grillade. Jag har en förkärlek till torrare, friska viner tyckte vinet passade bra ihop med all denna mat. Vi blev även bjudna på vinet som mingelvin hos ett par vänner och riktigt kallt en varm julikväll passade det fint.


Nu ska jag återgå till mitt packande för imorgon blir det en minitripp med lite vildmarkscampande. Vi ska mot Öland och sedan får vi se vart resan bär. Alltid lika spännande att bara ge sig av utan något riktigt mål. Vem vet, vi kanske inte kommer hem igen... Hej så länge!

6 kommentarer:

 1. Åh, vad härligt! Hoppas ni får en superfin semester, vart ni än hamnar :) KRAM!

 2. Tack för tipset! Precis vad jag behövde inför kalas i veckan:)
  Ha nu en mysig vildmarkstripp och jag tror nog allt ni kommer hem igen;-)
  Kram Anna

 3. För ovanlighetens skull delar vi inte vinsmaken, vi blev inte så väldigt begeistrade i det. Menm någn gång ska väl vara den första:) Boxen är ju snygg i alla fall:)
  Vildmarkscamping låter spännande, det där med att bara dra dit näsan och vägen bär låter likaså. Hoppas ni får en härlig och upplevelserik tur,
  kram

 4. Ett supergott Rosévin! Ha det så skönt på vildmarkstrippen!

  Ha det gott!
  /Helena

 5. Är du en rosa tjej? Eller en rosétjej? Tror jag vet: Rosétjej framför rosa :-) Ja, du vet. Jag har inte så mycket att säga om viner så jag raljerar mest...

  Puss o kram

  PS
  Russinet och jag planerar att hälsa på i augusti, bara så att du vet!

 6. Jag såg att ni, Mårtenssons, tycker annorlunda än mig denna gång. Jag tyckte det var ett friskt rosévin som passar till mycket.
  Lotta, du är skön du! Jag är nog mer än rosa tjej än rosétjej. Och jag är definitivt ingen Fanta-rosétjej, mer än om det blandas till en trevlig sangria. Ser fram emot besöket!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.