En av sommarens bästa desserter

5/10/2013

Jag har haft en helt underbar start på ledigheten. Haft ett par softa dagar med familjen och igår fina vänner över på lite mat. Den meny ska jag försöka hosta ur mig här på bloggen någon av de närmsta dagarna hoppas jag. Vid frukosten igår blickar jag ut över trädgårdslandet där mina rabarber senast i söndags mest liknade små knölar, men nu till min stora glädje fått stjälkar! Snart kan rabarberfrossan börja på allvar. Dagens smaskiga dessert är dock inte gjord på mina egna rabarber utan jag köpte ett par stjälkar för att kunna bjuda gårdagens gäster på detta goda. Jag har tidigare bloggat detta recept, men det är så ljuvligt att det gott kan bloggas om och gärna nu när flera av er har späda rabarber. Visst går den att göra även när rabarberna blir grövre, men dela dem då på längden och låt dem smälta ett par minuter längre under folien. Smältrabarber blir så där underbart sötsura. I love it! Så lova att ni testar, helst redan i helgen vet ja'!



Gino med smältrabarber, 6 pers.
500 g rabarber (skölj dem men skala dem inte), delade i 10 cm långa bitar
3/4 dl strösocker
100 g vit choklad

1 påse (70 g) pinjenötter
  
Sätt ugnen på 225°.  Lägg rabarbernbitarna på ett ugnssäkert fat och strö över sockret. Täck med aluminiumfolie. Smält rabarbern i mitten av ugnen 15–20 minuter. Riv chokladen och strö den över rabarberna tillsammans med pinjenötterna. Sätt ugnen på grill och sätt in formen (utan folie nu) i övre delen av ugnen. Låt nötter och choklad får färg några minuter. Servera rabarberna varma tillsammans med kall vaniljglass.

21 kommentarer:

  1. Så många gånger jag suttit och dreglat på det här receptet... men aldrig kommit till skott! I ÅR - då jäklar! Kram

  2. Ugnsrostad rabarber hade jag i tankarna när jag köpte rabarber, men gjorde ändå en kaka på dem först :) Så gott med rabarber och vaniljglass! Kram

  3. Men gud så gott, älskar verkligen rabarber i alla former :D

  4. gahhhh vad det lät gott yummie : ) Nästa lördag blir det Göteborgsvarvet hilfe ; ) det ska bli kul : ) kram Sofia

  5. Ja, nu börjar det snart.... rabarber och mynta och allt det där goda i trädgården :) Så fort mina rabarber kommer upp ska jag testa det här. Verkar riktigt smaskigt :)

  6. Halleluja, rabarbern är åter kommen! Ha en fin ledighet nu!

  7. Välkommen ljuvliga rabarber tid!!! Jag har inga egna i min trädgård men jag brukar alltid få plocka hos ett äldre par som bor ett kvarter bort.

    Den glassen går inte heller av för hackor<3

    Trevlig fortsättning på helgen! Kram

  8. whow!

  9. Vilken dessert! Går snabbt att göra och lär smaka helt oslagbart gott :)

  10. Ser gott ut!! Det dyker upp så många goda rabarberrecept överallt nu. Väntar och väntar på att mina rabarber skall växa till sig. // UllanBullan testar i köket

  11. hej
    provade ditt såsrecept idag( rucculan och parmesan)
    så gott!
    Trevlig helg

  12. Det här MÅSTE jag testa!! Ser så gott ut. Jag älskar rabarber. Så det så!! :-)

  13. Visst skulle det vara coolt om vi gjorde en jättemeze-buffé. Med allt gott som vi gillar på buffén. :-)

  14. Det ser sjukt gott ut!!!
    Kram

  15. vilken tur du bloggade om det igen, för jag har missat det förra gången :)
    Låter otroligt gott!
    Lena från make a head food som också börjar få små små stjälkar på rabarbern.

  16. Vilket spännande recept! Låter ju jättegott! :)
    Ha en fin dag! Hoppas överraskningen från era män varit rolig! :)
    Kram kram
    //Lana

  17. Min familj älskar rabarber och den har börjat sega sig upp ur jorden hemma i täppan. Paj är mannens (han med ätpinnar under läppen!) förtjusning men detta recept kanske faller honom på läppen, fniss. Ha en skön söndag, fina Emmy! Kram!

  18. Så smidigt och gott! Måste jag komma i håg, inte glömma inte glömma inte glömma!

    Kram kram

  19. Jag fick en hel påse med frysta rabarber från i fjol av mamma, så nu ska jag göra rabarberkräm av dem så vi gör av med de gamla innan den nya rabarbern kommer. DÅ, då ska jag göra smältrabarber! :)

  20. Låter ju helt sjukt gott! Dille på rabarber just nu!

  21. Gode tid vad gott, älskar rabarber!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.