Fredagsmys

12/17/2010

Imorgon är det en kille som kommer bli totalt lurad. Min man! Han har fått kryptiska meddelanden från hemlig avsändare, inte helt hemlig nämligen John "Hannibal" Smith från A-Team :-) Det enda han än så länge vet är att han ska komma hungrig till Kalmar Sunds hotellet imorgon kl. 8:30... Hm... Mycket mysko...
Dagens recept är ett som vi haft som fredagsmysmat. Vi älskar ju räkor och så hittade jag detta recept där räkorna fått lite japanska smaker. Helt i min och Berras smak, vi tyckte det var jättegott. Vi åt det som ensamrätt, innan vi mumsade på lite ost och salami. Om inte annat är det en perfekt förrätt eller bufférätt.


Japanska räkor i salladsknyten, 2 pers. eller 4 förrätter
200-300 g skalade räkor

Dressing:
1 ½ msk japansk soja
½ msk vitvinsvinäger
½ msk dijonsenap
½ msk sesamolja

1 tsk flytande honung
1 msk svarta sesamfrö

Sås:
1 dl crème fraiche
1 ½ msk strimlad inlagd ingefära
½ msk wasabi
3 msk gräslök,
finhackad
100 g salladsskott

4-6 romansalladsblad


Blanda alla ingredienser till dressingen och marinera räkorna. Blanda ihop såsen. Fördela räkorna och salladsskotten i romansalladsbladen. Servera såsen till.


7 kommentarer:

  1. Så fräscht å gott! tack för din härliga kommentar till pepparkakshuset. :-)

  2. WOW!! Låter supersmaskigt!!!

  3. Jaha, nu blev jag hungrig. Ser väldigt fräscht och smarrigt ut.

    http://smaskelismaskens.blogspot.com/

  4. Det ser så jättefint och gott ut på bilden!

  5. WOW, det låter supergott, det SKA vi prova!

  6. Räkor som man skalar själv och marinerar är nästan alltid gott och riktigt fräscht att servera på salladsblad istället för bröd. Snyggt och gott!

  7. åhåhåh, vad spännande det låter med din man och hemliga meddelanden! du måste såklart berätta vad som händer i helgen, lova! :)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.