Njutning en vardag
12/15/2010
Idag har jag smitit in från den isande Kalmarvinden och gömt mig hos frissan i ett par timmar. Där bjuder de på riktigt god caffe latte och så får man massage medan de tvättar och masserar håret. Kan jag helt klart leva med ;-) Tack ännu en gång Sofia, du är bäst!
Middagen då? Köttfärslimpa låter så där halvinspirerande, men om man istället kallar det för medelhavsfärs i form med oliver och soltorkade tomater så känns det mer lockande, eller hur? Detta är oavsett namn en av de godaste köttfärslimpor enligt mig. Inspirationen står Coop för och passar perfekt en iskall onsdag så här mitt i veckan. Bjud en god bulgursallad till och en klick vitlöksyoghurt och ni har en kanonmiddag.
Medelhavsfärs i form med oliver och soltorkade tomater, 4 pers.
400 g nötfärs
2 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 dl urkärnade kalamataoliver
1 morot, riven
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
½ kruka basilika, strimlad
½ rödlök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
75 g soltorkade tomater, strimlade
bulgur för 4 personer
150 g fetaost
1 ask cocktailtomater, i halvor/kvartar
½ kruka basilika
½ röd lök, strimlad
Sätt ugnen på 200°. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och blanda runt. Forma färsen till en knubbig limpa och lägg i en ugnssäker form eller en smord brödform. Grädda mitt ugnen 30-40 minuter
Servera tillsammans med bulgursallad och en vitlöksyoghurt.
Middagen då? Köttfärslimpa låter så där halvinspirerande, men om man istället kallar det för medelhavsfärs i form med oliver och soltorkade tomater så känns det mer lockande, eller hur? Detta är oavsett namn en av de godaste köttfärslimpor enligt mig. Inspirationen står Coop för och passar perfekt en iskall onsdag så här mitt i veckan. Bjud en god bulgursallad till och en klick vitlöksyoghurt och ni har en kanonmiddag.
Medelhavsfärs i form med oliver och soltorkade tomater, 4 pers.
400 g nötfärs
2 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 dl urkärnade kalamataoliver
1 morot, riven
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
½ kruka basilika, strimlad
½ rödlök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
75 g soltorkade tomater, strimlade
bulgur för 4 personer
150 g fetaost
1 ask cocktailtomater, i halvor/kvartar
½ kruka basilika
½ röd lök, strimlad
Sätt ugnen på 200°. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och blanda runt. Forma färsen till en knubbig limpa och lägg i en ugnssäker form eller en smord brödform. Grädda mitt ugnen 30-40 minuter
Servera tillsammans med bulgursallad och en vitlöksyoghurt.
Va lustigt,jag hade minsann köttfärslimpa idag juh! :)
Vilken lyxig frisör, inte illa! Anki var oxå hos frissan i dag, men där bjöds det minsann inte på någon massage eller latte. Får ta upp det med henne nästa gång...
Du lagar alltid gott och nyttigt mat ;)
Jag älskar att gå till frissan - jag ser det som spa numer ;-) med två småbarn är jag inte så kräsen vad gäller avslappnande upplevelser. :-)
Köttfärslimpa är gott! Jag brukar göra den alltiett med potatis i ugnen.
Haha, jag gillar namnbytet på maträtten! :-) Det är som när jag gör ett hopkok på rester som börjar bli dåliga och kallar det för öländsk pasta. ;-) Vad gjorde frissan då, nåt nytt sen jag såg dig sist? Någon ny färg eller klippning? Jag är för mesig för att göra något annat än att bara toppa mitt hår...
Jag är också för namnbytet. Hade du döpt den till köttfärslimpa hade jag inte ens tittat åt receptet, men nu kan jag till och med tänka mig att prova ;)