När barnen bestämmer maten
7/03/2011
Ja, dessa köttbullar... Hur många varianter finns det? Även om klassiska köttbullar är gott, så är det roligt med andra smaksättningar också. Jag tycker dessutom det är gott att låta köttbullarna småputtra lite i en god sås innan de serveras. I det här fallen en lite kryddigare tomatsås.
Finfina köttbullar med tomatsås, 4 pers.
600 g nöt- eller lammfärs
1 ägg
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
½ dl hackad bladpersilja
3 vitlöksklyftor, finhackade
400 g tomater, i mindre bitar
2-3 dl stark grönsaksbuljong
1 msk tomatpuré
1 msk mangochutney
1 röd chili, finhackad
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Blanda färs med ägg och kryddor. Forma till stora köttbullar och stek runt om i en panna. Lägg åt sidan.
Stek vitlöken i lite olja. Tillsätt övriga ingredienser och låt småkoka i 10 minuter. Lägg i köttbullarna och koka ytterligare ca 5 minuter. Servera tillsammans med sallad med någon god ost i och pasta för de som önskar eller ett gott bröd.
Finfina köttbullar med tomatsås, 4 pers.
600 g nöt- eller lammfärs
1 ägg
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
½ dl hackad bladpersilja
3 vitlöksklyftor, finhackade
400 g tomater, i mindre bitar
2-3 dl stark grönsaksbuljong
1 msk tomatpuré
1 msk mangochutney
1 röd chili, finhackad
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Blanda färs med ägg och kryddor. Forma till stora köttbullar och stek runt om i en panna. Lägg åt sidan.
Stek vitlöken i lite olja. Tillsätt övriga ingredienser och låt småkoka i 10 minuter. Lägg i köttbullarna och koka ytterligare ca 5 minuter. Servera tillsammans med sallad med någon god ost i och pasta för de som önskar eller ett gott bröd.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.