Sista jordgubbsdrinken?

7/27/2011

Idag har jag återigen insett att det går inte att åka till stranden utan fika. Jag tänkte ändå att vi åt frukost så sent och att det skulle räcka med en glass före den lite senare lunchen. Men så plockas det fram bullar, kakor och kex på var enda filt. Och jag (!) känner mig som en dålig mamma som inte har med mig fika, när mina barn sitter och suktar efter de andra barnens bullar. Tillslut har mina barn lyckats tigga till sig varsin bulle från en pappa som vi känner. Hur gör ni andra föräldrar?

Här är det godsaker för de vuxna. Jag vet att jordgubbarna sjunger på sista versen för den här sommaren, men detta blev en så himla god drink. Eftersom jordgubbarna gärna ska mosas lite så borde det gå lika bra med frysta, halvtinade. Om inte annat så funkar hallon i nästan vilket recept som helst som kräver bär. Har dock bara testat hallon och basilika tillsammans i sallad. Men kombinationen jordgubbar och basilika vet jag är gott i alla möjliga former.


Strawberry'n'basil, 4 drinkar
1 kruka basilika
2 dl ljusrom (jag tog Baccardi Razz)
2 lime
1 l jordgubbar (eller ta hallon)
is
sockerdricka

Lägg bladen från basilika i romen och låt dra 30 minuter. Muddla bladen lätt och sila upp romen i fyra glas. Pressa i limejuicen och lägg i jordgubbarna, krossa dem grovt. Lägg i is och fyll upp med sockerdricka.

7 kommentarer:

 1. Jag måste alltid ha med mig fika för när mitt barn (läs: en gnällig och hungrig sambo som beter sig som ett barn) inte får mat när han är hungrig blir han så sjukt jobbig!

 2. Jag som likt ett barn (och Charlottas sambo) brukar ta med mig fika till stranden. Havsdoft och all frisk luft gör en liksom extra hungrig... :)Men en dålig mamma, det är du INTE!

 3. MMm vilken läcker sak, en sådan sitter inte fel en solig dag :)
  På standen eller picknickar i allmänhet är jag en sådandär hemsk en. Har precis allting med mig, inkl bordsduk och finservetter. Jepp, tragiskt men sant... :)

 4. Jag är en sån som blivit uppväxt med kvällsfika som familje stund eller att alltid ha något gott när man skulle kolla på film..Detta har nu lett till att jag har en väldigt osund relation med mat som jag jobbar på hela tiden..Tycker därför absolut inte att du är en dålig mamma som inte hade med dig fika..Tror man ska försöka hålla sig borta från att alltid fika vid vissa tillfällen..Självklart så menar jag inte att som det blivit för mig kommer hända alla andra. Absolut inte..Tror bara att det inte nyttigt att man alltid måste äta vid vissa tillfällen..Det blir lätt en ovana..Du har en helt underbar blogg och jag älskar att läsa den..:)

 5. Det visade sig vara ett lite känsligt ämne det här med fika. Många har svarat, fast via mail. Men jag kan lugna er med att mina barn absolut inte svälter. Jag tycker dock att de är tillräckligt vilda, utan en massa socker...

 6. Anonym sa...

  Annars är ju matiga muffins med skinka, soltorkade tomater och (feta)ost en höjdare. Eller pizzabullar ( istället för kanel, smör och socker tomatpuré, skinka´, ost och oregano).
  Om barnen inte är allt för kräsna funkar det utmärkt när det är bulldags :-)

  Tack för suverän inspirationsblogg!
  / Nina

 7. Riktigt god drink!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.