En prinsessas födelsedag

8/14/2012

Idag fyller vår prinsessa 4 år! Den busigaste, gosigaste, ibland argaste, roligaste, finurligaste, envisaste, sötaste lilla skruttunge! Som alla andra föräldrar tycker jag tiden går alldeles för fort och barnen växer för snabbt. Det känns som det var igår min panikslagne man körde i racerfart genom natten på Kalmars gator mot rödljus och stopplikt. Jag stod på knä i baksätet eftersom vattnet forsade ut och jag inte kunde sätta mig ned. Jag skrek åt Berra varenda lilla gupp vi körde över, så han blev inte direkt mindre stressad där bakom bakom ratten... Vi hann i stort sett bara in till förlossningen sedan kom vår prinsessa till världen med buller och bong. Vilket också speglar denna lilla tjejs personlighet ganska bra. Det brukar inte vara någon som missar henne när hon dyker upp...


Idag har vi bara firat enkelt hemma med tårta (ja, köpetårta för jag kan inte baka tårtor), så blir det stora kalaset till helgen. Kompisarna på dagis hade firat henne med sång och salta pinnar idag, så hon var mycket nöjd med sin dag. Lägg märke till det nypärlade armbandet dagen till ära.

Det är inte mycket denna tjej önskar sig. Hon kan till skillnad från sin bror gå in i en leksaksaffär och inte vilja ha någonting. Ja, det är lite förvånande tycker jag. Men två saker hon har önskat sig till födelsedagen, en lila cykel och ett paraply.
Cykeln har hon redan fått som en för tidig present och idag fick hon till sin stora lycka ett paraply. Jag försökte förgäves fånga henne på bild med sitt paraply vilket inte var så lätt eftersom hon snurrade runt med det hela tiden. Så en lite taskig mobilbild blev det, men det går inte missa det nöjda leendet... :-) Så nu får vi väl hoppas på regn imorgon, inte sant?!


17 kommentarer:

 1. Åh, sång, salta pinnar och paraply, vem hade inte blivit glad för det... Vilken liten prinsessa.

  Kram Malin

 2. Vad söt hon är!!

 3. Grattis till sötis!
  Ah, är du en sån där som inte heller kan baka tårtor! Inte jag heller! Eller jag kan säkert men har noll ork till det, sånt pyssel.

 4. Så sööt hon är med sitt lilla paraply!!

 5. Jättefin liten Dam!:)

 6. Ett paraply, vilken söt önskning.:)
  Roligt att läsa om eran färd till förlossningen. Vi hade också bråttom in för att hinna med andra gången och det var dessutom snöstorm.. Det var en solig vinterdag när första föddes och jag vill nog påstå att det speglar deras personligheter också. =)

 7. Sicken sötnos! Visst är det skönt när de inte hela tiden "vill ha" ..
  Har haft tur där jag med. Minns när tjejerna var små och leksakskatalogerna kom vid jul .. då var det spännande och de hade lätt kunnat önska sig det mesta. Men jag sa att 5 saker får de önska sig i hela katalogen, då fick de ju verkligen fundera på vad de egentligen verkligen ville ha.
  Tror det är ganska bra.
  Ja lite regn gör inget faktiskt ... ;) Bara det går över till helgen!
  =)

 8. Åh grattis i efterskott till din lilla blomma! Hoppas ni får ett supertrevligt firande till helgen! Kram

 9. kajomida sa...

  Grattis i efterskott till det lilla charmtrollet! Om det inte skulle regna imorgon, alltså idag, får väl pappa (eller mamma) hjälpa till med trädgårdsslangen ;-)

  Och glöm inte ändra "Vem är Remsan?"... inte vill prinsessan att alla ska tro hon är bara 3 ;-)

 10. Grattis till en fin dotter! Har hon tur är det ett magiskt Mary Poppins-paraply! Skönt med barn som inte är ha-galna men det kan orsaka problem då man ska köpa presenter. Upplevelser kan ju vara ett alternativ, typ ett besök på Liseberg eller en hotellnatt. Åtminstone när hon blir lite större. Kram!

 11. Men så härligt, ett paraply på önskelistan- helt underbart! Grattis så där dagen efter, 4 år, då är man ju nästan jättestor!
  Och armbandet förresten, så snyggt.

 12. Hurra för lilla skrutten en dag för sent!

 13. Hi hi grattis till er fina tjej då har vi prinsessor i samma ålder Bella fyllde 4 i april : ) kramar Sofia

 14. Ett försenat grattis till en tjej som vet vad hon vill,det bådar gott.
  Kramar/Cissi

 15. Grattis till fyraåringen! Jag förstår lyckan i ett nytt paraply! Jag har fått ett stort, ljusblått med stora prickar. Längtar också efter regn i smyg. :-)

 16. En sån goding!!! Hon ser riktigt nöjd ut under sitt fina paraply:)
  Min dotter däremot har inga problem att komma på vad hon vill ha, om man serverar det framför henne vill säga. För frågar man vad hon önskar sig så kommer hon inget på. Men nu damp en liten katalog från lindex ner i lådan i veckan och det är måååååånga kryss i den nu! Och i katalogen, till skillnad från sist jag var i butiken bjöd på fina ordentliga barnkläder och inte nån kollektion avsed för andra varelser än barn.
  Ha en skön helg söta du!
  Kram kram

 17. Grattis Milia! :) Köpetårta är inte fy skam det heller, gott kram!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.